BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİşte en cazip yatırım aracı!----

İşte en cazip yatırım aracı!

İşte en cazip yatırım aracı!
31 Mart 2016 - 12:50 www.finansgundem.com

Fon Yöneticileri Beklenti Anketi 2. çeyrek sonuçlarına göre, en cazip yatırım aracı yüzde 61 ile hisse senedi oldu

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği'nden (TKYD) yapılan açıklamaya göre TKYD Kurumsal Yatırımcı dergisinin düzenlediği Fon Yöneticileri Beklenti Anketi'nin 2. çeyrek sonuçları açıklandı.

Anket sonuçları, yılın ilk çeyreğinden sonra ikinci çeyrekte de hisse senedinin açık ara en cazip yatırım aracı olarak görüldüğünü ortaya koydu. Buna göre hisse senedi yüzde 61 ile fon yöneticilerine göre en cazip yatırım aracı olarak belirlendi.

Hisse senedinin arkasından yüzde 13 ile uzun vadeli tahvil gelirken, bu yatırım aracını yüzde 9 ile altın ve özel sektör tahvili, yüzde 4 ile de kısa vadeli hazine bonosu/repo ve euro/dolar takip etti.

"Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımına ilişkin beklentiler" ankette fon yöneticilerine göre piyasalardaki en belirleyici etken olarak çıkarken, yılın ikinci çeyreğinde en çok takip edilecek ekonomik göstergeler enflasyon ve büyüme olarak kaydedildi.

Ankette fon yöneticilerinin küresel hisse senedi piyasalarında beklenen performansa yönelik olarak ilk çeyrekteki beklentileri, ikinci çeyrek için de değişmedi ve gelişmekte olan piyasalar en iyi performans beklenen bölge oldu.

Fon yöneticilerinin altın ve petrole ilişkin yukarı yön beklentisi ikinci çeyrekte de gerçekleşti.

Yeni mevzuatta yer alan fon kategorilerine göre değerlendirilen anketin katılımcıları, ikinci çeyrekte en fazla Borçlanma Araçları Fonları, Değişken Fonlar ve Hisse Senedi fonlarının talep göreceğini belirtti.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail Midiliç31 Mart 2016 15:07

    bence enkarlısı tarla veya arsa aldıgın şirketin hissine göze 10 yıdır fiyatı degişmeyen hiseler var dogru bilgi verin lütfen

  • banka faizi daha sağlam.31 Mart 2016 12:57

    rahat uyku,getiri belli,indi çıktı yok,kardan zarar yok,kafam dinç.