BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte çekilmenin başlayacağı 3 il----

İşte çekilmenin başlayacağı 3 il

İşte çekilmenin başlayacağı 3 il
21 Nisan 2013 - 10:33 www.finansgundem.com

PKK’lıların Türkiye dışına çekilmesinin mayıs ayında başlayacak, ilk çekilme bu şehirlerden başlayacak

PKK’lıların Türkiye dışına çekilmesinin mayıs ayında başlayabileceği, ilk grupların Tunceli, Bingöl ve Diyarbakır’dan yola çıkacağı belirtiliyor
Çözüm süreci kapsamında, Türkiye’de bulunan PKK’lıların sınır dışına çıkmasıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başlıyor. Güvenlik birimlerinin yaptığı teknik takip ve telsiz dinlemelerine göre, son 2 haftada Kandil ile Türkiye içindeki örgüt elebaşları telsizle çekilme konusunda değerlendirmeler yaptı. PKK’nın Kandil Dağı’ndaki sorumlular, Türkiye’deki örgüt komutanları ile yaptıkları telsiz görüşmelerinde şu taleplerde bulundu: Kış üstlenmesi sürecinde yaşanan tartışmaların sonuçlarının rapor halinde hazırlanması, Abdullah Öcalan’ın Nevruz bildirisi ve örgüte gönderdiği mektupların değerlendirilmesi, örgütün silahlı birimlerinin son sürece bakış açıları ve önerileri.
Kademeli çekilme
PKK’ya yakın kaynaklara göre, bu talimatların yerine getirilmesinin ardından ortaya çıkacak sonuçlara göre geri çekilme tarihi belirlenecek. Aynı kaynaklara göre, çekilme mayıs içinde başlayabilir. Çekilecek ilk grupların Tunceli, Bingöl ve Diyarbakır’dan yola çıkacağı, ilk grupların Irak’a ulaşması ile birlikte diğer grupların da kademeli olarak geri çekileceği belirtiliyor.
Dersim’de 250 PKK’lı var
PKK’nın Dersim eyaleti olarak adlandırdığı Tunceli, Erzincan bölgesinde yaklaşık 250 silahlı terörist bulunduğu, Karadeniz ile Sivas gruplarının da Tunceli’den yönetildiği belirtildi.
Hepsinden görüş alınacak
Güvenlik birimlerinin belirlemelerine göre PKK’nın Kandil’deki yöneticileri, Dersim sorumlusu ’Seyithan’ kod adlı Serdar Erdoğan, Tunceli bölgesinin iki numaralı ismi ’Atakan Mahir’ kod adlı İbrahim Çoban ile her gün görüşerek, durum değerlendirmesi yapıyor. Kandil’in verdiği talimatlarda, her PKK’lının bu konuda görüşünün alınmasını istediği belirtildi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)