BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte AK Parti'nin elindeki Başkanlık anketi ----

İşte AK Parti'nin elindeki Başkanlık anketi

İşte AK Parti'nin elindeki Başkanlık anketi
29 Şubat 2016 - 12:35 www.finansgundem.com

AK Parti'nin elindeki en son Başkanlık Sistemi anketi sonuçlarını Burhan Kuzu açıkladı

AK Parti MKYK üyesi Burhan Kuzu, AK Parti'nin Başkanlık Sistemi'yle ilgili çalışmalarının detaylarını açıkladı.

Al Jazeera'ya konuşan Burhan Kuzu, olası bir Başkanlık Sistemi referandumunda alacakları desteğe ilişkin son anket sonuçlarını da açıkladı. Halkın Başkanlık Sistemi'ne karşı desteğinin yükseldiğini söyleyen Kuzu, "Bayağı güzel. Yüzde 56 – 57’lere çıktı. O iyi bir şey. Eskiden çok düşüktü. Millet zaman içerisinde anlıyor" dedi. 

SERT SİYASETÇİLER BAŞKANLIK SİSTEMİNDE SEÇİLEMEZ

Kuzu, başkanlık sisteminde sert aktörlerin seçilemeyeceğini de söyledi. Türkiye’de başkanlık seçimini eski Cumhurbaşkanı Özal’ın sağ ya da sol versiyonunun kazanabileceğini savunan Kuzu’ya göre, AK Parti’nin 2012 yılındaki önerisinde ‘Başkan’ı acze düşürmeyecek tedbirler’ var. 

Kuzu şunları söyledi:

"O, partideki Anayasa Komisyonu’nun olurunu almış bir metin. Rötuşlar olabilir. Biz onu inanarak yazdık. Ama eleştiri yapanlar derse ki, "Muhalefet olarak bizim de katkımız olur, bu metni gelin şöyle yapalım" gibi, tabii ki biz ona mutabakat adına kapımızı açarız.

Amerika’da başkanlık modelinde çok güçlü bir yürütme var ama asıl güçlü olan yasama. Oradan kanun, bütçe gelmezse başkan perişan olur. Böyle bir durumda ne yapabiliriz diye bulduğumuz bir formül. Kanun gelmezse, başkan da vaat ettiği reformları kanun gücünde kararname ile yapabilmeli diyoruz. Ama bu kararname, kanun yapıldığı anda düşecek bir kararname.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)