BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'da taksi plaka sayısı artacak mı?----

İstanbul'da taksi plaka sayısı artacak mı?

İstanbul'da taksi plaka sayısı artacak mı?
13 Haziran 2020 - 19:50 www.finansgundem.com

İBB Başkanı İmamoğlu, "Taksi sayısının artmasına ihtiyaç var, bu konuda çalışma yürütüyoruz" dedi. Kaç taksi daha piyasaya çıkacak? Ne planlanıyor? Taksiciler ne diyor? İşte detaylar...

İstanbul'daki taksi sorunu malum... Müşteriler, taksilere belirli bir standart getirilememesinden, taksicilerin müşteri seçmesinden, her yağmurda ortadan kaybolmalarından, araçların bakımsızlığından dertli.

Taksici esnafı için en önemli sorun korsan taksiler. UBER'den sonra mahalle arası korsan taksiler nedeniyle zor günler geçiriyorlar.

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'ın haberine göre, yıllardır bu sıkıntıların çözümü noktasında en çok konuşulan formül, kentteki taksi sayısının artırılması. İstanbul'da hali hazırda 17 bin 395 taksi var. Ve çok uzun yıllardır bu sayı artmıyor. Tam 54 yıldır. En son taksi plakasının verildiği 1966 yılından bu yana. Zaman zaman taksi sayısının artırılması düşünülse de bu, bir türlü gerçekleştirilemedi.

İMAMOĞLU: ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Taksi plakasının artması yeniden gündemde. Dün, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, taksi plakasının artmasıyla ilgili "İstanbul'un ihtiyacı vardır. Bu konuda da çalışmalarımız var" açıklamasını yaptı. Peki ama İBB nasıl bir artış düşünüyor, ne planlanıyor?

5+5 BİN FORMÜLÜ

İBB yetkilileri, Başkan İmamoğlu'nun da dediği gibi kentteki taksi plaka artışıyla ilgili ciddi bir çalışma yürütüyor. Edinilen bilgiye göre; ilk etapta 5 bin, ikinci etapta da 5 bin taksi plakasının yani toplamda 10 bin plaka artışıyla ilgili çalışma yürütülüyor.

Plakaların hangi yöntemle artırılacağına gelince de 3 senaryo öne çıkıyor. Birincisi plaka satış ihalesi, ikinci yöntem plaka kiralama usulü, üçüncü yöntem ise taksi haricinde yolcu taşıma yetkilendirmesi.

TAKSİCİLER NE DİYOR?

Peki taksiciler plaka artışına nasıl bakıyor? İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu:

"Şu anda İstanbul'da taksi sayısının artmasına ihtiyaç yok. Bizim Avrupa ülkelerinde yaptığımız araştırmada da her 1 milyon kişiye 1000 taksi düşüyor. İstanbul'da zaten bu standartta. Taksi artışı istemediğimizi Ekrem İmamoğlu'na da söyledim." ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)