BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'da kaç yer kapatıldı?----

İstanbul'da kaç yer kapatıldı?

İstanbul'da kaç yer kapatıldı?
08 Kasım 2013 - 15:16 www.finansgundem.com

Vali Mutlu, öğrenci evi tartışmalarıyla gündeme gelen apart oteller, yurt ve pansiyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu

Vali Mutlu, İstanbul'da kanunsuz çalışan yurt, apart hotel ve pansiyon gibi 40'a yakın yerin kapatıldığını açıkladı.

Vali Mutlu, Başbakan Erdoğan’ın öğrenci evleriyle ilgili açıklamaları sonrasında valiliklerin çalışmalarıyla ilgili soruya, “Bu tür gayri yasal çalışan ve bu çalışmaları çerçevesinde de farklı bir takım ilişkileri de geliştiren yapılanmalara karşı eskiden beri zaten sürdürdüğümüz bir çalışma var" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Çevresel Etki Değerlendirmesi Kongresi'nin açılışının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

“FARKLI İLİŞKİLER DE VAR BUNLARI BİLİYORUZ"

Vali Mutlu, Başbakan Erdoğan’ın kızlı-erkekli öğrenci evleri açıklamasını ardından Valililikler'in bu kapsamdaki çalışmalarıyla bir ilgili soru üzerine şunları söyledi:

“Bu tür gayri yasal çalışan ve bu çalışmaları çerçevesinde de farklı bir takım ilişkileri de geliştiren yapılanmalara karşı eskiden beri zaten sürdürdüğümüz bir çalışma var. Özellikle ruhsatsız çalışan, belediyeden alması gereken ruhsatları almamış, vergi kayıtları olmaksızın çalışan, çalıştırdığı personelleri sigortasız olarak çalıştıran ve kurallara uygun hareket etmeyen yani yasal çerçeveye uygun hareket etmeyen özellikle ruhsatsız mekanlara yönelik bu tür çalışmalarımızı İstanbul’un farklı semtlerinde sürdürüyoruz. Bunların içerisinde kapattığımız mekanlar var. Bu mekanların internet üzerinden veya öğrencilere yönelik hizmetler şeklinde uygulamalar var. Bu uygulamalar içerisinde farklı ilişkiler de var bunları biliyoruz. Dolayısıyla da bundan sonra da bugüne kadar olduğu gibi bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Burada esas olan ahlak ve kumar masasının bürosunun faaliyetleri ile birlikte bunun dışında kalan bütün alanlarda gayri yasal çalıyan işletmelere yönelik hukukun içerisinde, yetkiler çerçevesinde yapılan faaliyetlerdir.

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK BİR TAKIM FAALİYETYLER YÜRÜTÜLÜYOR

Bu tür yerlerde internet üzerinden yapılan yerleşimlerle öğrencilere yönelik bir takım faaliyetlerin yürütüldüğüdü biliyoruz. Turist ve farklı gruplara yönelikte yapılan hizmetlerin kanuni limitlerin dışında ruhsatsız yapıldığını biliyoruz. Bundan sonra bu yoğunluğu haksız yapılan çalışmaları aynı hassasiyetle sürdürmeye devam edeceğiz.“

“40’A YAKIN YER KAPATTIK"

Basın mensuplarının “Öğrencilerin normal bir evi kiralamasına yönelik bir uygulamamı olacak?" sorusu üzerine ise Vali Mutlu, “İfade etmiş olduğum şey bu çerçevede. Ama bunun dışında ifade ettiğimiz soru çerçevesindeki hususlarda da bununla ilgili düzenlemeleri daha net bir şekilde uygulanabilmesi için bakanlık tarafından bir genelge hazırlığı olduğu ifade edildi. Devletin ve devlet makamlarının hukukun içerisinde alınması gereken tedbirleri netleştiren ve bunu bir genelge hükmü olarak bir genel emir haline getiren bir düzenlemeye de bakanlığımız şu an çalışıyor. Bu konudaki karışıklığı ortadan kaldırmak daha tertipli bir çalışma yürütebilmek ama hukuksuzluğa müsade etmemek noktasında yapılan çalışmalardır. Böyle yerlerle ilgili İstanbul’da kapatmalar da yaptık, 40’a yakın yer kapattık. Yurt, apart hotel ve pansiyon gibi hüviyetlerde çalışan yerler. Dolayısıyla bunlara yönelik düzenlemenin net olarak ortaya çıkartılması için bir genelge hazırlığı var. Ama biz şuandaki mevzu çerçeve ve yasal talimatler içerisinde de zaten çalışmalarımızı yapıyoruz" dedi.

YASSIADA'NIN İSMİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bir soru üzerine, Yassıada'nın isminin "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" olarak değiştirilmesine de açıklık getirdi.

Yassıada'nın isminin değiştirilmesinin Bakanlar Kurulu kararı gerektirdiğini vurgulayan Mutlu, "Bakanlar Kurulumuzda görüşülmek, değerlendirilmek üzere valilik olarak teklifte bulunduk ve bu adanın isminin 'Demokrasi ve Özgürlükler Adası' olarak değiştirilmesi için valiliğimizin bir teklifi olarak İl Genel Meclisimize ilettik" diye konuştu.

İl Genel Meclisi'nin, adanın ismini "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" olarak değiştirilmesi yönünde oybirliğiyle karar aldığını anlatan Mutlu, şunları kaydetti:

"Bu kararı, İçişleri Bakanlığımıza göndereceğiz. Bakanlığımız da konuyu, ilgili mevzuata göre değerlendirmek üzere, Bakanlar Kurulu'na, Başbakanlığımıza ulaştıracak. Bu adada gerçekten böyle bir tarihi hadisenin yaşanmış olması, bütün milletimizi derinden yaralamıştır. İstanbullular da bu adanın böyle bir acı hatırayla anılıyor olmasından da fevkalade üzgündür. Dolayısıyla adanın isminin demokrasiyle sahiplenilmesi, bu yaşanan olayın hafızalardaki olumsuz etkisinin ortadan kaldırılması ve özgürlüklere sahip çıkılması adına sürekli bir talep ve arzu içindeydi, bu milletin hissiyatıdır. İstanbul Valiliği olarak, prosedürün başlatılması gerektiği yer olarak, bir teklife dönüştürüp İl Genel Meclisimize gönderdik ve meclis oybirliğiyle kabul etti. Ümit ediyorum ki, bundan sonraki süreç de bu çerçevede işleyecek."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)