BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul ve Ankara'da polis müdahalesi----

İstanbul ve Ankara'da polis müdahalesi

İstanbul ve Ankara'da polis müdahalesi
17 Mayıs 2014 - 22:01 www.finansgundem.com

İstanbul Taksim ve Ankara Kızılay'da toplanan gruplara polis müdahale etti

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenlerini anmak için Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'na kömür bırakmak isteyen 10-15 kişilik gruba polis müdahale etti. Çevik Kuvvet ekipleri kalkan ve coplarla grubu Tarlabaşı'na doğru sürükledi. Polisin gözaltına almadığı grubun Tarlabaşı'na doğru uzaklaştırdığı görüldü. 

Galatasaray Lisesi önünde de hayatını kaybeden madencileri anmak için toplanan 50  kişilik grup bir süre eylem yaptı. Bu gruplara destek olmak için 15 kişilik bir grup daha Galatasaray Lisesi önüne doğru yürüyüşe geçti. Grubun önü İstiklal Caddesi üzerinde polis tarafından kesildi. Grupla polis arasında arbede yaşandı, 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiyi polisten kurtarmak isteyen gruplarla polisler arasında tekrar arbede yaşandı. Gaz bombası ve boyalı mermiyle müdahale ettiği grubun dağılmasından sonra geri dönen polis, bu kez Galatasaray Lisesi önündeki gruplara TOMA ile su sıkarak müdahale etti. Müdahale sonrası eylemciler ara sokaklara kaçtı. Yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı. Polisin bekleyişi devam ediyor.

ANKARA'DA 10 GÖZALTI
Öte yandan Ankara Ziya Gökalp Caddesi üzerinde saat 18.30 sıralarında Soma’daki maden kazasını protesto etmek için toplanan ve bu caddeyi trafiğe kapatan 100 kişilik grup, polisin uyarılarına rağmen dağılmayınca saat 19.15’de müdahale başladı. 

Müdahale sırasında bir işyerine giren göstericiler ile polis arasında kısa süreli tartışma ve arbede yaşandı. Gösteriler ara sokaklarda da devam etti. Gösterici grup, polise taş ve havai fişek attı. Polis de biber gazı ve plastik mermiyle gruba müdahale etti. Çıkan olaylarda 10 kişi gözaltına alındı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • semih18 Mayıs 2014 00:43

    sıktı artık bırakın milleti tepkisini versin ne korkuyorsunuz halktan onları koruyan yüzlerce polis yok.