BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul ve Ankara'da hangi parti kaç sandalye kazandı?----

İstanbul ve Ankara'da hangi parti kaç sandalye kazandı?

İstanbul ve Ankara'da hangi parti kaç sandalye kazandı?
02 Nisan 2024 - 09:46 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen yerel seçimler sonrası, büyükşehirlerin belediye meclislerindeki koltuk yapıları değişti. İstanbul ve Ankara'da hangi parti kaç sandalye aldı?

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimlerinin sonuçları netleşti. Söz konusu sonuçlar kapsamında Türkiye'nin en büyük iki şehri olan İstanbul ve Başkent Ankara'nın belediye meclislerindeki sandalye yapıları değişti.

Bu değişiklikle birlikte belediye meclislerindeki çoğunluk hakkına sahip olan AK Parti, koltuklarını CHP'li meclis üyelerine devretmek zorunda kalacak.

Yerel seçimler sonrası iki büyük ilimizin belediye meclislerindeki son durumu ele aldık.

İBB Meclisinde son durum

31 Mart Yerel Seçimleri'ni kazanarak 2. kez İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, İBB Meclisi'ndeki son durumu aktardı.

CHP adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 51,14'ünü alarak (4 milyon 432 bin 862 oy) ikinci kez belediye başkanı seçildi.

CHP ayrıca İstanbul'un 26 ilçesinde kazanırken 13 ilçeyi de AK Parti aldı. Bir önceki dönem Cumhur İttifakı'nın çoğunluk olduğu İBB Meclisi'nde ağırlık CHP'ye geçti.

İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, X hesabından yaptığı paylaşımda İBB Meclisi'ndeki partilerin sandalye sayılarına dair son verileri aktardı:

"31 Mart 2024 yerel seçimleri sonuçlarına göre İBB Meclisi üye sayısı şöyle şekillenmiştir:

* CHP: 184

* AKP: 130

* MHP: 2

İstanbul’a hayırlı olsun."

ABB Meclisinde Son Durum

Ankara’da büyük bir atılım yaparak 25 ilçenin 16’sını kazanan Cumhuriyet Halk Partisi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni de Mansur Yavaş’la bu kez yüzde 60 oy alarak kazandı.

Mansur Yavaş’ın seçim döneminde en çok dillendirdiği konulardan biri olan ilçe belediyeleri ve belediye meclisinde çoğunluğu da almayı başaran CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye meclisinde, 2019'un çok üzerinde olarak 89 meclis üyesi olacak.

MHP ve AK Parti’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ise 60 üye çıkarabildi. Bu ikili dışında Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi de 1’er tane meclis üyesi ile ABB’de temsil edilecek.

İlçe meclislerinde de büyük bir üstünlük sağlayan CHP 349 üyeye, Cumhur İttifakı 265 üyeye sahip. İlçe meclislerinde YRP 6, BBP de 5 sandalye elde etmeyi başardı.

2019'da ne olmuştu?

Mansur Yavaş’ın ilk dönemi olan 2019-2024 yılları arasında ABB meclisinde AK Parti’nin 88, MHP’nin 19 toplamda da Cumhur İttifakının 107 üyesi vardı. O dönem 147 üyesi olan ABB’de CHP'nin 27, İYİ Parti'nin 11 sandalyesi vardı. 2 üye de bağımsız olarak mecliste yer almıştı.

2024 yerel seçimlerde seçilenlerin maaşları ne kadar olacak?

 

İşte yerel seçimlerde en doğru tahminleri yapan şirketler

 

Bahçeli: Erken seçim yaygarası aymazlıktır

 

YSK Başkanı Yener yerel seçime katılım oranını açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)