BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'İstanbul susuz kalmaz'----

'İstanbul susuz kalmaz'

'İstanbul susuz kalmaz'
17 Şubat 2013 - 06:55 www.finansgundem.com

veysel eroğlu, su, barajORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, her şehir için, üç su kaynağı yaratacak sigorta sistemi kuracaklarını açıkladı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 7 ili ilgilendiren Marmara Su Master Planı’nı 2 yılda tamamlayacaklarını belirterek, “3 yıl kuraklık olsa susuz kalmayız” iddiasında bulundu. Bakanlığın önümüzdeki dönemine ilişkin su master plan çalışmaları hakkında bilgi veren Eroğlu, tüm bölgeler için yapacakları çalışmanın Türkiye’nin toplam nüfusunun 16,5 milyonunun yaşadığı Marmara Bölgesi’nden başladığını anlattı.
Marmara Bölgesi’ndeki 7 il için, uzun vadede içme suyunda sıkıntı yaşanması ihtimalini dahi ortadan kaldıran alternatifli bir master planı hazırladıklarını belirten Eroğlu, “Planın uygulamaya alınması ile İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli, Düzce, Sakarya, Yalova illeri 3 yıl kuraklık olsa dahi su sıkıntısı çekmeyecek. Bu planı tüm bölgelere yaygınlaştıracağız. İllerimiz tek su kaynağına bağlı kalmayacak. Her ilin büyüklüğüne göre 2 veya 3 su kaynağı olacak. Biz buna sigorta sistemi diyoruz. Marmara Master Planı, yaklaşık 30 bin kilometrekare alanda 16.5 milyon nüfusu kapsayacak” diye konuştu.
Plan hazırlanırken kuraklık dışında deprem, sabotaj, kayıp-kaçak gibi risk faktörlerini de hesaba kattıklarına dikkat çeken Eroğlu, “Master planını 2 yılda tamamlamayı hedefliyoruz. Bu projenin Türkiye genelinde hayata geçirilmesi için çalışıyoruz” dedi.
İstanbul’a 10 Terkos gerek
İSTANBUL’un su ihtiyacının 2058’de 2 milyar metreküpü aşacağını belirten Eroğlu şunları söyledi: “İstanbul’un 2015 yılında bir milyar, 2035 yılında 1.6 milyar, 2058 yılında 2.2 milyar metreküp su ihtiyacı olacağı hesaplandı. Bir karşılaştırma yapacak olursak, İstanbul’un 2058 yılı su ihtiyacı, yaklaşık 10 Terkos Gölü kadar. 2012’de hizmete açtığımız Deriner Barajı bugün itibariyle dünyanın en yüksek 6’ncı barajıdır. Bu barajın su depolama hacmi 1.97 milyar metreküptür.”
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)