BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul barajlarında kaç aylık su kaldı?----

İstanbul barajlarında kaç aylık su kaldı?

İstanbul barajlarında kaç aylık su kaldı?
04 Mayıs 2023 - 09:58 www.finansgundem.com

İstanbul'da barajlardaki su miktarı yüzde 48'e kadar çıktı. Ancak yağış devam etmezse yaz sonunda kötü günler bizi bekliyor.

Son 30 yılın en kurak kış mevsini geçiren İstanbul'da barajladaki su miktarı hala istenilen seviyelerde değil. Yüzde 35'lerde olan baraj doluluk oranları yüzde 48'e kadar yükseldi ama 10 barajın 8'inde su seviyesi yarıdan daha az. Kazandere ve Papuçdere ise kuruma noktasına geldi. Alibeyköy Barajı'nın da 4'te 3'ü kurudu.

Rakamlar ve manzara endişe verici olsa da İSKİ'den İstanbulluların içini rahatlatacak haber geldi. NTV'den Osman Terkan'ın haberine göre, geçtiğimiz ay devreye sokulan Melen 3 sistemiyle İstanbul'a su takviyesi yapılacak.

Melen'den İstanbul'a su takviyesi yapılacağını söyleyen İstanbul Su ve Atıksu Teknolojileri Dairesi Başkanı İsmail Aydın, "Aylık bazda 10 milyon önümüzdeki sürece kadar da 50-60 milyon metreküp ilave bir su alacağız Melen sisteminden.

Şu anki verilerle yaz döneminde herhangi bir su sıkıntısı öngörmüyoruz ve yaşatmayacağız." dedi.

Melen takviyesiyle yaz aylarında baş gösterebilecek su sıkıntısının önüne geçilse de İSKİ'den İstanbullulara tasarruf çağrısı geldi. Aydın, "Vatandaşlarımızın suyu çok bilinçli kullanmasını su kullanımının azami olmasını istiyoruz. Duş sürelerinin değiştirilmesi, lavabo kullanımnda tasarruflu sistemlere yönelinmesi, park ve bahçe sulanması halı kilim yıkanması araçların yıkanması gibi hoyratça kullanım da bunları etkiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul barajlarında son durum: Sağanak nasıl etkiledi?

 

Yusufeli Barajı'nda yükseklik 119 metre

 

Bakanlık inceleme yaptı: Arnavutköy'de kimyasal atık baraja karıştı!

 

İstanbul'da barajların doluluk oranı açıklandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)