BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail'i şoka sokan gelişme----

İsrail'i şoka sokan gelişme

İsrail'i şoka sokan gelişme
18 Eylül 2013 - 14:42 www.finansgundem.com

Obama ile Hamaney ve Ruhani'nin Umman aracılığıyla gizlice görüştüğü ortaya çıktı.

İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin reformcu ve ılımlı yapısı, ABD ve Avrupa ile yapılacak nükleer görüşmeler daha başlamadan etkisini göstermiş gibi görünüyor.
Mossad’a yakınlığıyla bilinen Debkafile sitesinin Amerikalı ve İranlı kaynaklardan edindiği bilgilere göre, ABD Başkanı Obama ve İran’ın ruhani lideri Ayetullah Hamaney, Umman Sultanı Kabuş bin Sayid aracılığıyla gizli gizli görüşüyordu. Yoğun mektuplaşmalar sonucunda ABD, İran’ın elindeki nükleer materyallari korumasına onay verdi. Yapılan gizli anlaşmaya göre İran, nükleer silah yapmamaya söz verdiği sürece elindeki nükleer maddeleri tutabilecek.
İSRAİL’E BÜYÜK DARBE
Anlaşmanın ortaya çıkmasıyla birlikte İsrail’in İran politikası büyük bir darbe yemiş oldu. Netanyahu’nun en büyük dış politikalarından biri olan ‘İran’ın nükleersizleştirilmesi’, en yakın müttefiği ABD tarafından yıpratılmış bulunuyor. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, salı günü kabinesinde yaptığı toplantıda 30 Eylül’de Barack Obama ile yapacağı görüşme hakkında açıklamalarda bulunmuş ve İran’ın nükleer tesislerinin kapatılmasını isteyeceğini belirtmişti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salim18 Eylül 2013 15:14

    ABD,müdahalelerden iyice borç yükü altına girdi,şimdi siyasetle konuyu çözmeye çalışıyor,,bu da dünya barışı için güzel bir gelişme.