BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail’de Türkiye krizi çıktı----

İsrail’de Türkiye krizi çıktı

İsrail’de Türkiye krizi çıktı
24 Şubat 2013 - 20:38 www.finansgundem.com

Mavi Marmara bu kez kabineyi sarstı… Kim ‘özür’ dilemek istedi, kim reddetti?

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın Başbakan Binyamin Netanyahu’ya Mavi Marmara baskınındaki “operasyonel hatalar” nedeniyle Türk mevkidaşından şahsen özür dileme önerisi götürdüğü ancak reddedildiği öne sürüldü.İsrail’in önde gelen gazetelerinden Haaretz, İsrail Savunma Bakanı Barak’ın, Başbakan Netanyahu’ya Türkiye’den özür dileme teklifi götürdüğünü iddia etti.
Dışişlerin’den bir yetkiliye dayanılarak yapılan habere göre İsrail’in Türkiye’den özür dilemesinin önündeki engellerin aşılmasının geçiş sürecinde daha kolay olacağını ifade eden Barak, “Ben nasıl olsa siyaseti bırakıyorum. Özrü de şahsen dilerim. Ardından gelecek her türlü eleştiriyi de üstlenmeye hazırım” dedi.
Aynı zamanda bir savunma bakanının başka bir savunma bakanından özür dilemesinin ve durumu askeri bir hata olarak nitelendirmenin de avantajlı olacağını vurgulayan Barak, böylece “İsrail’in cumhurbaşkanının ya da başbakanın özür dilemesine gerek kalmayacağını ve daha büyük diplomatik sonuçların önleneceğini” savundu. Haaretz’e konuşan kaynak Netanyahu’nun bu öneriyi reddettiğini söyledi ancak gazetenin haberinde İsrail Başbakanı’nın ret gerekçesinin ne olduğu açıklanmadı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)