BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa İsrail Merkez Bankası faiz artışına devam edecek----

İsrail Merkez Bankası faiz artışına devam edecek

 İsrail Merkez Bankası faiz artışına devam edecek
31 Ağustos 2022 - 07:56 www.finansgundem.com

İsrail Merkez Bankası, enflasyon hedefine yakınlaşana kadar faiz artış hamlelerine devam edecek.

İsrail Merkez Bankası Başkanı Amir Yaron, İsrail Merkez Bankası'nın faiz oranlarını daha da artıracağını ve enflasyon hükümetin hedef aralığı olan % 1 ila % 3'e dönene kadar yüksek tutacağını ve bunun bir yıl sürebileceğini ifade etti.

Yaron, Bloomberg TV'ye verdiği röportajda, "Enflasyonun hedef aralığımız etrafında ve içinde gerçekten istikrara kavuştuğunu görene kadar, faiz oranlarının bir süre daha yüksek seviyede kalması muhtemel. Enflasyonun 2023 yazında bir yerlerde hedefe geri dönmesini bekliyoruz” dedi ve küresel belirsizliğin zaman çizelgesini değiştirebileceğini de sözlerine ekledi.

İsrail merkez bankası, bu ayın başlarında 75 baz puanlık bir Faiz artışı sağlayarak, üst üste dördüncü toplantısını gerçekleştirerek ve göstergeyi on yılın en yüksek seviyesi olan % 2'ye çıkararak çoğu ekonomisti şaşırttı. Yıllık enflasyon, Temmuz ayında tüm tahminlerin üzerine çıkarak, 2008'den bu yana yıllık bazda en yüksek seviyesi olan % 5,2'ye ulaştı.

Yaron, bankanın sıfır seviyelerinde veya biraz üzerinde bir yerde bir reel faiz oranı hedeflediğini ve enflasyona göre ayarlandığında mevcut oranın negatif % 3'ün üzerinde olmasıyla, daha gidecek çok yolu olduğunu belirtti.

İsrail Merkez Bankası faiz artırdı

 

İsrail Merkez Bankası, faiz oranını 40 baz puan artırdı

 

İsrail Merkez Bankası, döviz rezervlerine yuanı da ekledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)