BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail konvoy bombaladı: 70 ölü, 200'den fazla yaralı----

İsrail konvoy bombaladı: 70 ölü, 200'den fazla yaralı

İsrail konvoy bombaladı: 70 ölü, 200'den fazla yaralı
13 Ekim 2023 - 22:52 www.finansgundem.com

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı "İsrail ordusunun yerinden edilmiş insanlardan oluşan bir konvoyu bombalaması sonucu en az 70 kişi öldü, 200'den fazla yaralı var" açıklamasını yaptı

İsrail-Hamas kriziyle ilgili bölgede peş peşe gelişmeler yaşanıyor. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığının facebook sayfasında, Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra’nın açıklamaları yayınlandı.

İSRAİL’DEN KONVOYA SALDIRI: EN AZ 70 ÖLÜ

Filistin İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail saldırıları sebebiyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan Filistinliler İsrail savaş uçaklarının hedefi oldu.

Yerinden edilmiş Filistinlilerin oluşturduğu konvoya düzenlenen saldırıda en az 70 kişi öldü, 200’den fazla kişi yaralandı. Filistin resmi haber ajansı Wafa, saldırıyı “yeni bir katliam” şeklinde niteledi.

Haberde, İsrail güçlerinin, yerinden edilen vatandaşların Gazze’nin güneyine ulaşmak için yollara düştüğü Salahaddin ve Reşid Caddelerinde oluşturdukları 3 ayrı kafileye saldırdığı aktarıldı.

423 BİN KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

Güncel rakamlara göre Gazze’de 423 bin kişinin yerinden edildiği bilgisini paylaşan Dujarric, sayıların gerçekte çok daha yüksek olabileceğini söyledi.

Gazze’de aynı zamanda 50 bin hamile kadının da bulunduğunu aktaran Dujarric, bazılarının gelecek aylarda doğum yapacağını ve temel sağlık hizmetine erişimleri olmadığını ifade etti.

Dujarric, İsrail’in Gazze’deki sivillerden 1,1 milyonunun yerlerinden ayrılarak bölgenin güneyine geçmeleri talebinin “etnik temizlik ya da soykırım” olup olmadığı sorusuna ilişkin ise bu kavramların adli makamlar tarafından netleştirilmesi gerektiğini kaydederek, “İnsanlar istekleri dışında yerlerinden edilmemeli.” diye konuştu.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASI

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlatmıştı.

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı da İsrail’in saldırılarında Gazze’de 1799 kişinin yaşamını yitirdiğini, 6 bin 488 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Uluslararası Af Örgütü: İsrail fosfor bombası kullandı

 

Erdoğan: Gerginliğin artarak bölgeye yayılması ihtimalinden endişeliyiz

 

Gazze için Türkiye'nin insani yardımlarını taşıyan ilk uçak Mısır'a indi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)