BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail-Filistin savaşı batıda iş dünyasını karıştırdı----

İsrail-Filistin savaşı batıda iş dünyasını karıştırdı

İsrail-Filistin savaşı batıda iş dünyasını karıştırdı
18 Ekim 2023 - 14:01 www.finansgundem.com

Batılı iş dünyası İsrail'i eleştiren kişilere adeta cadı avı başlattı. ABD'de dev şirketler İsrail'i eleştiren öğrencileri ileride işe almamak için listeledi.

Rusya-Ukrayna savaşının küresel ekonomiye etkileri derinleşirken, iş dünyası şimdi de Ortadoğu’da başlayan sıcak gelişmelerin şokunu yaşıyor.

Sözcü'de yer alan habere göre, İsrail-Filistin savaşı, batıda teknoloji ve iş dünyasını karıştırdı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını eleştiren iş insanları ve öğrenciler, pek çok mecrada adeta cadı avına maruz kaldı.

Dünyanın en önemli girişimcilik ve teknoloji etkinlikleri arasında yer alan Web Summit’in kurucusu, Batı’nın İsrail’e verdiği desteği eleştiren yorumlarının ardından gelen tehditler nedeniyle özür diledi.

Paddy Cosgrave, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki olarak cuma günü sosyal medyada “Bir kez olsun doğru olanı yapan İrlanda hükümeti hariç, pek çok Batılı lider ve hükümetin söylem ve eylemleri karşısında şok oldum. Savaş suçları müttefikler tarafından işlense bile savaş suçudur ve ne oldukları ortaya konmalıdır” dedi.

“Hamas’ın eylemleri şeytani, iğrenç ve canavarca”

Bu sözler büyük teknoloji girişimcilerinin hücumuna uğradı. Y Combinator CEO’su Garry Tan, Sequoia Capital yatırımcısı Ravi Gupta, şarj edilebilir pil firması Addionics’in CEO’su Moshiel Biton, Angular Ventures’ın ortağı Gil Dibner gibi teknoloji figürleri kasım ayında Portekiz’in Lizbon kentinde yapılması planlanan zirveye katılmaktan vazgeçtiğini açıkladı.

70 bin kişiye ev sahipliği yapacak etkinlikle ilgili tehditlerin ardından Cosgrave bir özür mesajı yayınladı. Cosgrave yaklaşık 600 kelimelik bir özür yayınlayarak “Hamas’ın eylemleri şeytani, iğrenç ve canavarca” dedi. Cosgrave, “Hamas’ın zulmüne yanıt olarak İsrail’i uluslararası hukukun sınırlarını aşmamaya” çağırdığını ancak sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti.

İş teklifi iptal edildi

Batı dünyasında İsrail’i eleştirilere yönelik cadı avı yalnızca Web Summit ile sınırlı kalmadı. Bir hukuk firmasının New York Üniversitesi hukuk öğrencisine yaptığı iş teklifi, o öğrencinin İsrail’i eleştirmesinin ardından ‘kışkırtıcı yorumlar’ yaptığı gerekçesiyle iptal edildi.

Üniversitenin öğrenci birliği başkanı Ryna Workman, salı günü öğrenci birliğinin bültenine “Bu muazzam can kaybının tüm sorumluluğu İsrail’e aittir. Bu şiddet rejimi, direnişi gerekli kılan koşulları yarattı. Filistin direnişini kınamayacağım” diye yazdı.

Olayın yaşandığı günün akşam saatlerinde Winston & Strawn hukuk firması, yorumların kendi değerleriyle derinden çeliştiğini söyledi ve öğrencinin ismini vermeden iş teklifini iptal ettiğini söyledi.

Öğrenci organizasyonlarındaki üyeler listelendi

Geçtiğimiz hafta, Harvard’da da bir grup öğrenci, İsrail’i şiddetten tamamen sorumlu tutan bir mektup yazdı.

Mektup geniş yankı buldu ancak ABD’nin önde gelen risk fonu yöneticilerinden Bill Ackman’a göre, bazı üst düzey yöneticiler, bu mektuba imza atan öğrencilerden herhangi birinin işe alınmadığından emin olmak için öğrenci organizasyonlarındaki üyelerin listesini istedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)