BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİspanyol tahvilleri geriliyor----

İspanyol tahvilleri geriliyor

İspanyol tahvilleri geriliyor
06 Mayıs 2013 - 15:05 www.finansgundem.com

İspanya'da 10 yıllık tahviller hizmet üretiminde daralma yaşanmasının ardından iki günlük yükselişine ara verdi

10 yıllık İspanyol tahvilleri bugün açıklanan bir sanayi raporunda ülkenin hizmet sektörünün Nisan ayında daraldığının görülmesi üzerine ülke varlıklarına olan talebin düşmesiyle beraber 2 günlük yükselişe son verdi.
Tahviller aynı zamanda 9 Mayıs'ta ülkenin neredeyse son 3 haftadır ilk defa gerçekleştireceği tahvil ihalesi öncesi düşüş yaşadı. 10 yıllık Alman tahvilleri, Euro Bölgesi'nde hizmet ve imalat sektörlerinin Nisan ayında üst üste 15. ay daraldığını gösteren verilerin ardından çok değişiklik göstermedi. Barclays Plc ve Royal Bank of Scotland Group Plc analistleri, Avrupa Merkez Bankası'nın 2 Mayıs'ta politika faizini düşürmesinin ardından geçtiğimiz hafta tahvil faizlerine yönelik tahminlerini düşürdü.
Amsterdam'da bulunan ING Groep NV kıdemli faiz oranı stratejisti Alessandro Giansanti, "Hizmet sektörü verileri beklenenden düşük çıktı ve yatırımcılar arasındaki heyecanı azalttı. Öte yandan tahvil ihalesi faizler üzerinde bir baskı oluşturabilir. Merkez bankaları tarafından gerçekleştirilen parasal genişlemenin devam etmesiyle beraber geçtiğimiz haftalarda yaşanan keskin rallilerin ardından karamsar ekonomik ortam biraz kâr alımları getirebilir" yorumunu yaptı.
10 yıllık İspanyol tahvil faizleri 3 baz puan yükselerek Londra saatiyle 10:49'da yüzde 4.07 oldu. Ocak 2023 vadeli yüzde 5.4 faizli tahvilin fiyatı 0.235 ya da 1,000 euro nominal değerli beher kağıt için 2.34 euro düşerek 110.525 oldu. Faiz oranı 3 Mayıs'ta yüzde 3.94'e kadar gerileyerek Mayıs 2010'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.
İspanya'da hizmet sektörüne yönelik bir endeks Nisan ayında 45.3'ten 44.4'e geriledi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)