BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİspanyol bankalarına uyarı----

İspanyol bankalarına uyarı

İspanyol bankalarına uyarı
22 Kasım 2013 - 08:02 www.finansgundem.com

Moody's İspanyol bankalarının hala ciddi zorluklarla karşı karşıya oldukları uyarısı yaptı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İspanya'da bankaların 41 milyar euro büyüklüğündeki kurtarmanın tamamlanmaya yaklaşmasına rağmen hala ciddi zorluklarla karşı karşıya olduklarını bildirdi.

İspanya'nın, ESM'den daha fazla finansal yardım aramadan Ocak ayında kurtarma programından çıkacağını açıklamasını İspanyol banka borçlanma kağıtlarına yatırım yapanlar için pozitif bir haber olarak değerlendiren Moody's, "Bununla birlikte biz, Avrupanın destek programından çıkıyor olmanan İspanyol bankalarının sağlıkların için eksiksiz, temiz bir poliçe olduğu yorumu yapmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Moody's, İspanyol bankalarının hala, çok yüksek sorunlu kredi oranı, yetersiz iç sermaye yaratım kapasitesi, Avrupalı benzerlerine göre zayıf sermaye seviyelerinden kaynaklı ciddi kredi zorlukları ile karşı karşıya olmaya devam ettiklerini vurguladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)