BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİspanya'nın İsrail'e mühimmat sattığının ortaya çıkması tepkilere neden oldu----

İspanya'nın İsrail'e mühimmat sattığının ortaya çıkması tepkilere neden oldu

İspanya'nın İsrail'e mühimmat sattığının ortaya çıkması tepkilere neden oldu
13 Şubat 2024 - 00:20 www.finansgundem.com

İspanya'nın daha önce 'silah ve mühimmat satışının askıya alındığına' ilişkin açıklamalarına rağmen İsrail'e mühimmat satışı yaptığı ortaya çıktı.

"Centro Delas" adlı dünyada barışa ilişkin uluslararası çalışmalar yapan bağımsız kurumca, Comex dış ticaret sitesindeki verilerine göre yapılan açıklama doğrultusunda, bir İspanyol şirketinin 987 bin euro karşılığında Kasım 2023'te İsrail'e mühimmat satışı yaptığı ortaya çıktı.

Dışişleri Bakanı Albares'in şimdiye kadarki açıklamalarında birçok kez yinelediği, "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana İsrail'e silah ve mühimmat satışının askıya alındığına" ilişkin sözleri, Comex'deki verilerle yalanlanmış olurken; koalisyon hükümetine dışarıdan ve içeriden sert eleştiriler geldi.

Azınlık sol koalisyon hükümetinin küçük ortağı Sumar Partisinin Meclis Sözcüsü İnigo Errejon, X hesabından, "Silah satışına uygulanan ambargonun tam ve kalıcı olması gerekiyor. Gazze'deki soykırımı durdurmalıyız." paylaşımında bulundu.

İspanya'nın silah ve mühimmat satışına tepki

Sumar Partisinden olan Kültür Bakanı Ernest Urtasun da basına yaptığı değerlendirmede, 7 Ekim 2023 sonrasına ait İsrail'e silah ve mühimmat satışıyla ilgili tüm ruhsatların iptal edilmesi gerektiğini belirterek, "İspanya'da üretilen tek bir kurşun, tek bir silah İsrail'e gidemez. İsrail'e silah satışında tam bir ambargo uygulanmasında ısrar ediyoruz." diye konuştu.

Sumar Partisince de benzer şekilde X hesabından, "İsrail'de tarihindeki en aşırıcı hükümetin iş başında olduğu ve silah satın alımının etkili ve acil şekilde askıya alınması gerektiği" vurgulanarak, "Bahane yok. Sözlerden eylemlere geçmeliyiz." açıklamasında bulunuldu.

Filistin politikasında kendisine yeterince söz hakkı verilmediği için Sumar ittifakından çıkarak, hükümete dışarıdan destek veren Podemos Partisinin Sekreteri Pablo Fernandez de iktidarın büyük ortağı Sosyalist İşçi Partisini (PSOE) suçladı.

Fernandez, "Ortaya çıkarılan bu belge, PSOE'nin yalancılığını ve ikiyüzlülüğünü gösteriyor. İspanya hükümeti, İsrail'in Filistin'de uyguladığı soykırımı finanse ediyor. Podemos olarak, silah satışına ambargo getirmesini, İsrail hükümetine yaptırımlar uygulamasını ve bu ülkeyle diplomatik ilişkileri kesmesini istiyoruz." diye konuştu.

Diğer yandan bazı sivil toplum örgütlerinin girişimiyle Madrid'deki Dışişleri Bakanlığı binası önünde gösteri organize edilerek, hem silah satışına halen izin verdiği için İspanya hükümeti hem de Gazze'ye yönelik saldırılarından ötürü İsrail'e tepki gösterildi.

İran'dan tehdit gibi açıklama: Ciddi sonuçları olacak

 

İsrail 7 Ekim saldırıları için Mısır'ı suçladı

 

BoE: İngiliz bankaları 467 milyar sterlin rezerve sahip

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)