BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİspanya'dan Morales açıklaması----

İspanya'dan Morales açıklaması

İspanya'dan Morales açıklaması
05 Temmuz 2013 - 16:34 www.finansgundem.com

İspanya, Bolivya Devlet Başkanı'na yapılan 'Snowden' müdahalesi' ile ilgili bir açıklama yaptı

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'in uçağının Avrupa'da bekletilmesiyle ilgili İspanya'nın Bolivya'dan özür dilemeyeceğini söyledi.
Margallo, İspanyol devlet televizyonu TVE'ye yaptığı açıklamada, Bolivya Devlet Başkanı Morales'in uçağının Viyana'da 12 saat durdurulmasından kaynaklanan krizi değerlendirdi.
''Bize, (eski NSA sistem analisti Edward) Snowden uçakta dediler'' diyen Margallo, ''Ben bana verilen bilgilere göre hareket ederim. Bize bilginin çok açık olduğu ve Snowden'in uçakta bulunduğu söylendi. Eğer uçakta olsaydı ve İspanyol topraklarına ayak bassaydı hiçbir şey yapamazdık. Sadece ülkesine geri iadesiyle ilgili statüye bakılırdı. İspanya ile ABD arasında böyle bir ikili anlaşma var ama Snowden siyasi sığınma talebinde de bulunabilirdi'' şeklinde konuştu.
Snowden'in uçakta olmadığına ilişkin Bolivya'dan yazılı metin istediklerini kaydeden İspanya Dışişleri Bakanı, ''Ben dost bir ülkenin sözüne inanıyorum ve Bolivya dost. İspanya, hiçbir zaman hava sahasını Morales'in uçağına kapatmadı, teknik iniş yapmasını hep onayladı. Sadece uçakta kaçak Amerikalının olmadığının yazılı garantisini istedik. Bolivya Dışişleri Bakanı bana telefon edip, Fransa ve İtalya'nın hava sahalarını açmaları için aracı olmamızı istedi. Ben de yazılı garanti istedim. O da gerekirse uçağın aranmasına bile izin verebileceklerini söyledi. Ben de yardımcı olması için büyükelçimizi görevlendirdim'' dedi.
''İspanyol hükümeti, ABD'den bir telefon aldı mı?'' şeklindeki soruya ise Margallo, ''Bu devlet sırrı konusuna giriyor'' diyerek cevap vermedi.
Öte yandan olayla ilgili Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun, İspanyol hükümetine yönelik eleştirilerine ilişkin ise İspanya Dışişleri Bakanı, ''Ne olduğunu tam bilmeden yapılmış açıklamalar. Caracas'daki İspanyol Büyükelçimize, olanları anlatmasını istedim'' şeklinde konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)