BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİspanya'da hükümetin kurulması için zorlu görüşmeler kapıda----

İspanya'da hükümetin kurulması için zorlu görüşmeler kapıda

İspanya'da hükümetin kurulması için zorlu görüşmeler kapıda
11 Kasım 2019 - 15:59 www.finansgundem.com

İspanya'da aşırı sağ koltuk sayısını ikiye katladı, hükümetin kurulabilmesi için zorlu görüşmeler bekleniyor

İspanya'da dört yılda dördüncü kez gerçekleştirilen genel seçimlerde yine hiçbir parti çoğunluğu elde edemezken aşırı sağcı Vox Partisi koltuk sayısını iki katına çıkardı.

Şu anda başbakanlık görevini yürüten Pedro Sanchez ülkeyi erken seçime götürürken partisi Sosyalist Parti'nin oylarını artıracağı kanaatindeydi. Ancak partisi seçimlerde birinci parti olmayı başarsa da Nisan ayındaki seçimlere nazaran daha az koltuk kazandı ve çoğunluk olmaktan daha da uzaklaşmış oldu. İspanya'da sandıklardan ne sağın ne solun çoğunluk olabildiği bir çıkmaz çıkmış oldu.

Sanchez yaptığı açıklamada "Öyle ya da böyle hükümeti kuracak ve bu çıkmazı çözeceğiz... Birlikte yaşama karşı olan ve nefretten beslenen partiler hariç tüm partilere birlikte hareket etme çağırısında bulunuyoruz" dedi. Seçimin sonucunda ortaya çıkan katılımın düştüğüne yönelik göstergeler halkın artık sandığa gitmekten yorulduğunu işaret ederken liderler bu defa daha yaratıcı bir şekilde müzakere etmek ve gururlarını bir kenera bırakıp çözüme odaklanmak durumundalar.

Sosyalist Parti'ye oy verdiğini ifade eden 65 yaşındaki emekli Isabel Romero katılımın düşüklüğünden şikayet ederek "Artık müzakere etmek zorundalar. Kimse yeniden sandık başına gitmek istemiyor" dedi. İspanya'da şu an için görülen en büyük olasılık Sosyalist Parti'nin azınlık hükümeti kuracağı yönünde. En büyük sorun ise hangi partilerle ittifak kurulacağı ve bu hükümetin ne kadar dayanabileceği.

Seçim sonuçlarına göre muhafazakar İnsanlar Partisi (PP) ikinci ve 57 koltuk kaybederek yalnızca 10 koltuğa düşen merkez-sağ partisi Ciudadanos'un oylarının çoğunluğunu alan Vox ise üçüncü durumda.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)