BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİspanya hükümeti Katalonya'ya kapıyı kapadı----

İspanya hükümeti Katalonya'ya kapıyı kapadı

İspanya hükümeti Katalonya'ya kapıyı kapadı
20 Ekim 2013 - 15:20 www.finansgundem.com

İspanya Adalet Bakanı, bağımsız bir Katalonya'nın asla mümkün olmadığını savundu

İspanya Adalet Bakanı Alberto Ruiz Gallardon, Katalonya özerk yönetim başkanı Artur Mas'ın ''asla bağımsız bir Katalonya göremeyeceğini'' söyledi.
İspanyol La Razon gazetesine demeç veren Gallardon, ''Katalonya'nın bağımsızlığı, hukuki, siyasi ve ekonomik açıdan analiz edildiğinde imkansız. Bir Katalan devletinin, Avrupa Birliği'nin içinde veya dışında yaşama olasılığı yok'' dedi. İspanya Adalet Bakanı, Katalonya'nın olası bir tek taraflı bağımsızlık ilanını hiçbir AB üyesi ülkenin kabul edemeyeceğini çünkü bunun AB deklarasyonuna aykırı olduğunu belirterek, ''Bu yüzden sadece Güvenlik Konseyi'nin raporuyla Birleşmiş Milletler tarafından bir tanınma söz konusu olabilir. Ama hiçbir büyük millet Katalonya'nın bu sürecini desteklemiyor ve bunun, Avrupa'nın ve dünyanın şu anda ihtiyacı olan istikrarı bozacağını düşünüyor'' diye konuştu.
Katalonya'nın bağımsızlık girişimlerine liderlik eden Katalonya başkanı Artur Mas ve Katalan hükümetine dışarıdan destek veren Katalonya Cumhuriyetçi Sol (ERC) partisinin ''bağımsızlık yolunda hiçbir adım atılamayacağını bildiklerini'' savunan Adalet Bakanı Gallardon, ''Gerçeğe dönüştürülemeyecek bir hayal yaratarak halkı kandırdılar'' yorumunda bulundu. Gallardon, İspanya Anayasası içinde bağımsız bir Katalonya'nun olamayacağının altını çizdi.
Katalonya özerk yönetim başkanı Mas, 2014 yılı sonunda Katalonya'nın bağımsızlığından yana bir referandum yapılacağını savunmaya devam etse de, siyasi uzmanlar bunu olası görmüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)