BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIŞİD o uçağı meşrubat kutusuyla düşürmüş----

IŞİD o uçağı meşrubat kutusuyla düşürmüş

IŞİD o uçağı meşrubat kutusuyla düşürmüş
19 Kasım 2015 - 02:22 www.finansgundem.com

Terör örgütü IŞİD, Rus Metrojet Havayolları'na ait yolcu uçağını, meşrubat kutusuna yerleştirilmiş patlayıcıyla düşürdüğünü iddia etti

IŞİD’in dergisi Dabık’ın son sayısında “Sadece Terör” başlığı kullanıldı ve Paris’i kana bulayan teröristler övüldü.

Dergide ayrıca Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinden Rusya’nın St. Petersburg kentine giderken 31 Ekim’de kalkıştan 23 dakika sonra havada infilak eden uçaktaki 224 yolcudan bazılarına ait pasaportlar yayınlandı.

IŞİD önce bir Batılı ülke uçağını düşürmeye karar verdiğini, ancak Rusya’nın IŞİD’e karşı operasyonlara başlamasının ardından Rus uçağının hedeflendiği belirtildi.

IŞİD, uçağı düşürmekte kullandığını öne sürdüğü bombayı, bir meşrubat kutusunun içine yerleştirdiğini iddia ederek fotoğrafını da yayınladı.

Rusya Güvenlik Servisi FSB, A-321 yolcu uçağındaki bombanın önceden var sayıldığı gibi bagaj bölümünde değil, kuyruk kısmına yakın yolcu koltuklarından birinin altına gizlendiğinin tespit edildiğini bugün duyurmuştu.

FSB, “Bombanın yolcu salonunda koltuklardan birinin altına yerleştirildiğini tespit ettik. Kuyruk kısmına yakın, pencere tarafındaki koltuk altındaki zaman ayarlı bomba patladığında kabindeki ani basınç düşmesi sonucu yolcuların çoğu henüz havadayken hayatlarını kaybetti” ifadesini kullandı.

Bombanın zaman ayarlı olması, onu oraya yerleştiren teröristin uçağın havalanacağını bildiğini de kanıtlıyor. Teröristin bulunması için Şarm el Şeyh havalimanındaki personel soruşturuluyor. Bugün Fransa’nın başkenti Paris’deki Charles de Gaulle Havalimanı’na da polis baskını düzenlenmişti. Daha önce İngiltere’de de Gatwick Havalimanı’na operasyon düzenlendi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)