BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİş dünyasından teröre ortak tepki----

İş dünyasından teröre ortak tepki

İş dünyasından teröre ortak tepki
13 Ocak 2016 - 01:36 www.finansgundem.com

Sultanahmet'te turistlerin ölümüne yol açan saldırıya iş dünyasından lanet yağdı...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Ulaşmak istedikleri hedeflere şiddet ve kan dökerek ulaşabileceklerini zanneden bu hastalıklı zihniyetin vermek istediği panik, kargaşa ve sindirme mesajları, her daim aziz milletimizin vicdanında yok edilmiştir.İnsan canına kastederek yol almak isteyen hiçbir şer odağı amacına ulaşamamıştır ve ulaşamayacaktır. Türk iş dünyası adına bu insanlık dışı saldırıyı kınıyorum.

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan: Bütün dünyayı derinden sarsmakta olan terör dalgası, İstanbul’da uygarlıkların buluştuğu tarihi mekanda masum insanları bugün hedef almıştır. Tüm insanlığa ve evrensel değerlere yapılan bu hain saldırı nedeniyle derin bir üzüntü duyarken, barış ve huzur ortamımıza kast edenleri şiddetle kınıyorum.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci: Türkiye böyle bir saldırıyı hak etmiyor. İnsanlara barışı ve huzuru çok görenleri, bu alçak ve hain saldırıyı gerçekleştirenleri, terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Terör saldırılarıyla ülkemizde kaos ortamı oluşturarak, korku yaymaya çalışıyorlar ancak emellerine ulaşamayacaklar. Terör saldırılarını kınıyor, önlenmesi için atılacak her türlü adımı destekliyoruz.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken: Tarihi meydan da masum insanlara karşı kimden, nereden, hangi şartlarla yapılırsa yapılsın bu hain ve insanlık dışı saldırı kabul edilemez. Hedef sadece Türkiye değil. Dünyaca ünlü Sultanahmet meydanında her milletten turist var. Yaralı ve ölenlerin çoğunluğunun yabancı olması bunu göstermektedir. Yapanları lanetliyoruz. Terörle mücadelede tüm devletlerin elini taşın altına koyması kaçınılmazdır.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar: Üzülerek belirteyim; küresel bir boyut kazanan terör artık dil, din farkı gözetmeksizin tüm insanlığı hedef almaktadır. Bu saldırı bir kez daha göstermektedir ki, terörün Doğu’su Batı’sı, Avrupa’sı Asya’sı yoktur. Yaşadığımız bu acı olay hükümetimizin terörle mücadeledeki azim ve kararlılığının ne kadar doğru olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır: Her milletten insanın bir arada bulunduğu meydanda yapılan bu vahşi saldırı tüm insanlığa karşı işlenmiş bir cinayettir. Bu saldırının amaçları arasında İslam coğrafyasında bir kaos yaratmak, medeniyetler çatışmasını körüklemek olduğu kesin. Kısa bir süre önce Paris’te gerçekleşen terörist saldırılarını büyük üzüntü içerisinde izledik. Gelinen bu noktada, ülkeler arası dayanışma ve işbirliğinin artırılması terörün önlenmesinin en önemli adımı olacaktır.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)