BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDemirören'in İş dünyasında 62 yıllık öyküsü----

Demirören'in İş dünyasında 62 yıllık öyküsü

Demirören'in İş dünyasında 62 yıllık öyküsü
09 Haziran 2018 - 08:15 www.finansgundem.com

80 yaşında hayata veda eden ünlü sanayivi ve medya patronu Erdoğan Demirören iş hayatına 19 yaşında babasını kaybettikten sonra Sirkeci’deki otomobil yedek parçacısı Oto Kolaylık şirketiyle başladı.

Demirören Holding’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, hayata gözlerini yumduğu düne kadar kurduğu tüm şirketleri ilk günkü heyecanıyla yönetmeye devam etti. 19 yaşında girdiği iş hayatında 62 yıl boyunca 10 sektörde 27 şirket kuran Demirören, binlerce kişiye de istihdam sağladı. Demirören, 2017’de Forbes dergisinin En Zengin 100 Türk listesinde 1-1.5 milyar dolarlık servetiyle 42’nci sırada yer aldı.

Erdoğan Demirören, 28 Ağustos 1937’de İnegöl’de dünyaya geldi. Demirören, İstanbul’da Saint Benoit Lisesi’nden mezun oldu ve 1956-57 sezonunda profesyonel futbolcu olarak Beşiktaş’ta forma giydi. Babasının 1957’deki vefatı sonrası Sirkeci’de otomobil yedek parça ithalatı ve pazarlaması yapan Oto Kolaylık şirketinin başına geçen Demirören, 1968’de ise Alman Kolbenschmidt şirketinin lisansıyla üretim yapan Parsat Piston Fabrikası’nı kurdu.

MİLANGAZ MARKA OLDU
Demirören, Milangaz şirketini 1972’de satın aldıktan sonra 1975’te Güneşgaz, Likidgaz, Mutfakgaz şirketlerini, 1978’de de Demirören Tüp İmalat Fabrikası’nı kurdu. 1960’ların başında İzmir’de kurulan, Türkiye’nin ilk LPG firması Milangaz, marka haline geldi. Yüzde 100 yerli sermayeli Milangaz’ı 24 dolum tesisi, 630 otogaz bayisi, 10 bini aşkın ana ve tali bayi ile bir sanayi devi haline getiren Demirören, Anadolu’nun pek çok bölgesinde LPG’nin adının Milangaz olarak anılmasını sağladı.

Demirören, Milangaz’ı yarım yüzyılda Türk sanayinin en büyük şirketleri arasında üst sıralara taşımayı başardı. Milangaz, İstanbul Sanayi Odası’nın İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının sonuçlarına göre, Türkiye’nin en büyük 31. sanayi kuruluşu olarak adını yazdırdı. 2017 sonuçlarına göre hazırlanan araştırmada Milangaz’ın üretimden satışları 3.2 milyar lira olarak gerçekleşti.

HOLDİNGLEŞME ATILIMI
1996’de Dem-Al Otogaz, 1997’de ise Demirören Enerji şirketini kuran Erdoğan Demirören, holding çatısı altındaki yatırımlarını çeşitlendirme kararı alarak, 2004-11 yılları arasında mermer, gayrimenkul, liman, inşaat, petrol ve medya sektöründe 8 yatırım yaptı. Demirören, en büyük yatırımlarından birini de 2016’da Total Türkiye’yi satın alması oldu. Milangaz, akaryakıt devi Total’i satın alarak Türkiye’nin her bir köşesindeki hizmet ağını genişletti. Satın almayla birlikte Total’in, Türkiye’deki akaryakıt istasyonları ile ticari satış, tedarik ve lojistik varlıklarının tamamı Demirören Holding’in oldu. Bu satın almadan sonra grubun akaryakıt ve otogaz istasyonuna sayısı 1200’ü aştı. Holding daha sonra 419 istasyona sahip olan iştiraki Moil’in de yüzde 100 hissesine sahip oldu.

MEDYAYA GİRİŞ
Demirören, medya sektörüne de 2011’de Milliyet ve Vatan gazetelerini satın alarak girdi. Son olarak, Demirören, Hürriyet Gazetesi, Posta Gazetesi, Kanal D ve CNN Türk televizyonlarının sahibi olan Doğan Medya Grubu’nu Demirören Holding bünyesine katarak Türk basın tarihinin en büyük medya satın almasına    imza attı.

27 ŞİRKETLİK DEV GRUP
ENERJİ
- Milangaz

- Oto Milangaz

- Milan Petrol

TURİZM
- Kemer Country

- Kemer Country Club

- Kemer Country Hotel

- Demirören İstiklal Palas

KONUT
- Lidya Flats

- Seyhan Park Evleri

SANAYİ
- Demirören Ağır Metal

- Parsat Piston

- MS Motor Servis

- D-Mermer

İNŞAAT
- Lidya Yapı

EĞİTİM
- Ata Eğitim Kurumları

AVM İŞLETMECİLİĞİ
- Demirören İstiklal

LİMAN İŞLETMECİLİĞİ
- Zeyport

- Dolfen İskelesi

MEDYA
- Hürriyet

- Posta

- Fanatik

- Milliyet

- Vatan

- Kanal D

- CNN Türk

- DHA

- YaySat

- D-Smart

- Milliyetemlak.com

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)