BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİş dünyası saldırıyı lanetledi----

İş dünyası saldırıyı lanetledi

İş dünyası saldırıyı lanetledi
01 Ocak 2017 - 14:31 www.finansgundem.com

İş dünyası temsilcileri, yayımladıkları mesajlarla terörün insanlığın düşmanı olduğunu belirterek saldırıyı lanetledi; devletin verdiği mücadelenin arkasında oldukları mesajını verdi

İstanbul Ortaköy'de bir gece kulübünde gerçekleştirilen saldırı sonucu 39 kişi yaşamını yitirdi, 65 kişi de yaralandı. Saldırıya içeriden ve dünya liderlerinden tepkiler yağıyor. İş dünyası temsilcileri de terörün karşısında verilen mücadeleyi sonuna kadar desteklediklerini belirtti ve saldırıyı kınadı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu yılbaşı akşamı İstanbul’da meydana gelen kanlı saldırı üzerine yaptığı açıklamada, “Kaynağı ne olursa olsun, terör insanlığın düşmanıdır. Kardeşliğin, yaşamanın, aydınlık hayallerin düşmanıdır. Ülkemizin birlik ve beraberliğine, masum canların kalbine sıkılan bu kurşunlar, tarihin en kara sayfalarında insanlık suçu olarak okunacaktır” dedi.

Hisarcıklıoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Acı bir yılın ardından, 2017 için huzur diledik. Taze başlangıçlar, kardeşlik istedik. Ancak terör bir kez daha insanlık düşmanı olduğunu duyurdu.

Yaşama, düşman olduğunu bildirdi. Hiçbir inancın, hiçbir siyasetin ve amacın kabul edemeyeceği bu cinayetler, insanlık suçudur, vahşettir. Türk iş dünyası adına lanetliyoruz.

Terör amacı, kaynağı ne olursa olsun sadece ülkemizin değil, dünyanın da en büyük sorunudur. Bütün vicdan sahipleri el ele verip ortak bir mücadeleyle terörün her türlüsüne karşı durmak zorundadır.

Terörün panzehiri, birlik ve beraberliktir. Devletimizin terörle mücadelesinin sonuna kadar arkasındayız.

Bizim ayrılmaz bir bütün olduğumuzu, sarsılmaz bir inançla birbirimize bağlı olduğumuzu ve hiçbir ölüm tehdidiyle çözülmeyeceğimizi bu terör yuvaları eninde sonunda anlayacaktır.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Başımız sağolsun”

TİM Başkanı Büyükekşi:
Türkiye'nin huzurunu bozamayacak

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi yayımladığı mesajda Türkiye'nin terörizmin hedefi haline geldiğini ve mücadelenin süreceğini ifade etti.

"İstanbul'da yeni yıla girdiğimiz ilk saatlerde meydana gelen vahşi terör saldırısını lanetliyoruz. Bu şok edici ve acı olayda hayatını kaybeden masum insanlara ve şehit polisimize Allah'tan rahmet diliyoruz." diyen Büyükekşi'nin mesajı şöyle:

Sapkın ruhlu saldırganların nafile eylemleri Türkiye'nin huzurunu bozamayacak. Terörle bu ülkenin düzenine kastedener bilmelidir ki Türkiye; hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan, insana ve inançlara saygıyı şiar edinmiş, sadece bölgesine değil tüm dünyaya barışın hakim olmasını gönülden isteyen 80 milyon akla ve yüreğe sahiptir. Ve tüm dünya görmelidir ki bugün birden fazla cephede terörizmin hedefi haline gelen Türkiye bu belaya karşı mücadelesini yalnız da olsa sonuna kadar sürdürecektir.

Dün gece gerçekleşen bu alçakça saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Aklın ve vicdanın hakim olduğu bir gelecek temennisiyle.

Olpak: Terörün dini ve ırkı yok

Müstakil Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, sosyal medya hesabı üzerinden saldırıyı kınadı.

Olpak'ın paylaşımı şöyle: "Terörün dili, dini, ırkı, mazereti ve mekanı yok. Geleceği de yok. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa diliyorum"

Reina saldırısı sonrası TSK'dan açıklama!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)