BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİş dünyası orada buluştu----

İş dünyası orada buluştu

İş dünyası orada buluştu
18 Eylül 2013 - 17:35 www.finansgundem.com

TUSKON’un, düzenlediği Türkiye – Pakistan İş Forumu’nda, iki ülke arasında 300 milyon dolarlık anlaşma yapıldı

TUSKON’un, düzenlediği Türkiye – Pakistan İş Forumu’nda, iki ülke arasında 300 milyon dolarlık iş anlaşması imzalandı. Türkiye İş adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), küresel ekonomide ‘parlayan yıldız’ olarak nitelendirilen ülkelerin önemli isimlerini Türk iş dünyasıyla buluşturmaya devam ediyor.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da katıldığı Türkiye – Pakistan Ticaret ve Yatırım Forumu bugün İstanbul Four Seaons Otel’de düzenlendi. İş forumunda, Türkiye ile Pakistan arasında 300 milyon dolarlık iş anlaşması imzalandı.
“İKI ÜLKE ARASINDAKİ TICARET HACMİNİ ARTIRMALIYIZ”
Türkiye-Pakistan İş Forumu’nda konuşan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, iki ülke arasındaki mevcut ticaret hacminin artırılması gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi: “170 milyonluk nüfusuyla dünyanın 27. büyük ekonomisi olan Pakistan tarihi, kültürel zenginliği, dinamik nüfusu ve sahip olduğu büyük potansiyel ile eminiz ki koyduğu hedeflere en kısa sürede ulaşacaktır.  İki ülke arasında 830 Milyon dolar seviyelerinde seyreden ticaret hacminin potansiyelin oldukça altında olduğunu düşünüyoruz. Bizler iki ülke arasındaki ekonomik potansiyelin mevcut rakamları rahatlıkla aşabilecek bir değere sahip olduğuna inanıyoruz. Bu potansiyeli harekete geçirebilecek en önemli şeyin ise ticari ilişkilerin yanında daha uzun soluklu işbirliklerinin yolunu açacak olan yatırımlar olduğunu düşünüyoruz.”
TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Pakistan’ın doğal kaynaklarının ekonomiye kazandırılması gerektiğine vurgu yaparak şöyle devam etti: “Dünyanın 16. büyük ekonomisi olan ve GSYİH’si 800 milyar dolara yaklaşan ve kişi başı geliri 10 bin doları aşan ülkemiz iş dünyasının altyapı, enerji, inşaat, eğitim alanlarında sahip olduğu engin tecrübeyi Pakistanlı kardeşlerimizle paylaşabiliriz. Pakistan’ın sahip olduğu önemli doğal kaynakların ekonomiye kazandırılması adına geliştirilebilecek projelerde firmalarımız işbirliklerine gidebilirler. Rüzgâr enerjisi, güneş enerjisi, hidroelektrik enerji gibi yenilenebilir enerji kaynakları ile Pakistan’ın enerji açığını giderebilecek projelerde yapılabilecek ortaklıklar da ülkelerimiz adına önemli katma değerler sağlayacaktır.”
PAKISTAN BAŞBAKANI ŞERİF: 500 BİN YENİ KONUT YAPACAĞIZ, TÜRK FIRMALARI BEKLİYORUZ
Türkiye – Pakistan İş Forumu’nda katılımcılara bir konuşma yapan Pakistan Başbakanı Nawaz Şerif, ülkesindeki siyasi ve ekonomik gelişmelere dikkat çekerek Türk yatırımcıları Pakistan’a davet etti. Pakistan Başbakanı Şerif,” Türkiye – Pakistan köklü ilişkilere sahiptir. Pakistan için yarınlar daha iyi olacak. Benim hükümetimin ajandası Pakistan halkının refahıdır. Ekonomiyi geliştirmek ve enerji güvenliğini sağlamak, işsizliği azaltmak öncelikli hedeflerimizdir. Önümüzdeki dönemde 500 bin yeni konut yapmayı düşünüyoruz. Türkiye’nin TOKİ modeli bizim vizyonumuzu tamamlıyor. Ben Türk yatırımcıları Pakistan’da yeni konutlar yapmaya davet etmek istiyorum. İnşaat ve alt yapı sektörü de başka önemli bir ajandamız. Yine bununla ilgili Türk iş adamlarına buradan çağrıda bulabilirim. Gelin, Pakistan’da iş ortağımız olun” dedi.
PAKİSTAN'LA YAPILAN TİCARETİ ÖNEMSİYORUZ
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise, Pakistan’daki ekonomik gelişmelere dikkat çekerek şunları söyledi:“Pakistan’ın zenginleşmesinden biz mutlu oluruz. Biz, birbirimize kan kardeşi olan iki milletiz. 10 yıl önce iki ülke arasındaki ticaret hacmi 175 milyon dolardı. Geçen yıl bu rakam 1 milyar dolara erişti. Önümüzdeki dönem ticaret hacmimizin çok daha gelişeceği fırsatları ele geçireceğimize inanıyorum. Türkiye – Pakistan arasında yapılması ön görülen tercihli ticaret anlaşması bir an önce yürürlüğe girerse, her iki ülkenin ticaret hacmi ikiye katlar. İki ülkenin toplam dış ticaret hacmi 500 milyar dolar. Yine iki ülke önemli bir nüfusa sahip. Türk özel sektörü, Pakistan’a her türlü desteğe hazırdır. Firmalarımızın Pakistan’a yapacağı yatırımları son derece önemsiyoruz.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)