BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİş dünyası için öncelikli konu AB----

İş dünyası için öncelikli konu AB

İş dünyası için öncelikli konu AB
13 Eylül 2013 - 17:13 www.finansgundem.com

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, Türk iş dünyasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu...

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, Türkiye'nin Avrupa Birliği yöneliminin Türk iş dünyası için öncelikli bir konu olduğunun altını çizdi ve 'Etrafındaki belirsizliklere ve istikrarsızlığa rağmen Türkiye ekonomik büyüme, siyasal istikrar ve demokratikleşme sürecini birlikte yürütmeye çalışıyor. Bu hedef doğrultusunda, nicedir rayından çıkmış AB üyelik sürecini yeniden hedefe yerleştirmemiz gerekir' dedi.
Fransa Avrupa İşleri Bakanı Thierry Repentin, Paris merkezli Boğaziçi Enstitüsü'nün İstanbul'da düzenlenen 5. Yıllık Semineri'nde bir konuşma yaptı.
Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım müzakerelerinde fasılların açılmamasının Türkiye ile Fransa ilişkileri üzerinde etkilerinin olduğunu ve bunların Türkiye kamuoyunu da olumsuz etkilediğini belirten Repentin, bunları tersine çevirerek güvene dayalı sağlam bir ilişkiyi yeniden tesis etmeyi öngördüklerini belirtti.
Türkiye'nin de AB'ye giden yolda kendi açısından net olması gerektiğinin altını çizen Repentin, Türkiye ile Fransa arasında iyi niyete dayanan bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.
Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz ise seminerde yaptığı konuşmada Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım sürecinde özellikle Fransa ile Türkiye arasındaki karşılıklı kültürel ve ekonomik etkileşimi artırmak amacıyla kurulan Boğaziçi Enstitüsü'nün çalışmalarına özel bir önem verdiklerini belirtti ve Türkiye-Fransa ilişkilerinin daha güçlü bir seviyeye gelmesinin yaratacağı olumlu sonuçların yanı sıra bu işbirliğinin Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde de belirleyici bir rol oynayacağına inandıklarını belirtti.
'TEK PAZARIN AYRILMAZ PARÇASIYIZ'
Avrupa Birliği'nin bir yandan küresel ekonomik krizin etkilerini çözecek önlemler alırken diğer yandan Türkiye'yi de içine alan bir genişleme adımı ile küresel istikrarın sağlanması ve küreselleşme sürecinin devamı bakımından hayati öneme sahip olduğunu kaydeden Yılmaz, 'Kale Avrupası' ve 'genişleme yorgunluğu' fikirlerine itibar edilmemesi gerektiğini dile getirdi.
Etrafındaki belirsizliklere ve istikrarsızlığa rağmen Türkiye'nin ekonomik büyüme, siyasal istikrar ve demokratikleşme sürecini birlikte yürütmeye çalıştığını ifade eden Yılmaz, bu hedef doğrultusunda uzun süredir rayından çıkmış bulunan AB'ye üyelik sürecinin yeniden hedefe yerleştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Türkiye'nin AB yöneliminin Türk iş dünyası için öncelikli bir konu olduğunun altını çizen Yılmaz, '17. yılını doldurduğumuz Gümrük Birliği ve süregiden yasal uyum süreci temelinde Türk ekonomisi ve toplumsal yaşamı bugün esas itibariyle Avrupa tek pazarının ayrılmaz bir parçası haline gelmektedir' dedi
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)