BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası'ndan 500 milyon $'lık tahvil ihracı----

İş Bankası'ndan 500 milyon $'lık tahvil ihracı

İş Bankası'ndan 500 milyon $'lık tahvil ihracı
05 Nisan 2013 - 13:38 www.finansgundem.com

Türkiye İş Bankası uluslararası piyasalarda 5,5 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarında tahvil ihraç etti.

İş Bankası açıklamasına göre, bankanın yurtdışında gerçekleştirdiği 5,5 yıl vadeli 500 milyon dolarlık tahvil ihracına, yaklaşık dört kat talep geldi. Türkiye dışında yerleşik gerçek ve tüzel kişilere satılan tahvilin kupon faiz oranı yüzde 3,75 ve getirisi yüzde 3,888 olarak gerçekleşti.
Böylece İş Bankası, şimdiye kadar Türk bankalarınca uluslararası piyasalarda yapılan tahvil ihraçları arasında en düşük getiri ve kupon oranına sahip işlemi gerçekleştirmiş oldu.
Söz konusu ihraç, Orta Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (CEEMEA) bölgesindeki finansal kuruluşlarca ABD doları cinsinden yapılan ve aynı kredi notu kategorisinde yer alan ihraçlar arasında şimdiye kadarki en düşük kupon oranına da sahip olma özelliği taşıyor.
İşlem, yatırımcılardan gelen yoğun talep nedeniyle piyasaya çıkılan seviyenin altında fiyatlandı. İhraca, 33 farklı ülkeden 170'ten fazla yatırımcı ilgi gösterdi. İhraç edilen tahvilin yüzde 29'u ABD, yüzde 30'u Avrupa, yüzde 21'i İngiltere, yüzde 13'ü Orta Doğu ve yüzde 7'si Asya'daki yatırımcılar tarafından satın alındı. Yatırımcıların yüzde 72'si fon yöneticilerinden, yüzde 26'sı bankalardan ve yüzde 2'si sigorta ve emeklilik fonlarından oluşuyor.
Yurtdışı piyasalarda siyasi ve ekonomik belirsizliklerin yaşandığı bir ortamda, herhangi bir yurtdışı tanıtım turu (roadshow) ve yatırımcı bilgilendirme toplantısı yapılmadan gerçekleştirilen söz konusu ihraca gelen yoğun talep ve bu taleple oluşan rekor düzeydeki düşük maliyetli borçlanma, Türkiye ekonomisine ve İş Bankası'na uluslararası alanda duyulan güveni bir kez daha göstermiş oldu.
Yapılan ihraçla İş Bankası tarafından yurtdışında ihraç edilen tahvillerin toplam tutarı 2,5 milyar dolara ulaştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)