BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİrlanda: Hastane saldırısı savaş suçu olarak incelenmeli----

İrlanda: Hastane saldırısı savaş suçu olarak incelenmeli

İrlanda: Hastane saldırısı savaş suçu olarak incelenmeli
18 Ekim 2023 - 20:58 www.finansgundem.com

İrlanda Cumhurbaşkanı Michael Higgins, İsrail'in hastane saldırısının kesinlikle savaş suçu olarak incelenmesi gerektiğini söyledi

İrlanda Cumhurbaşkanı Michael Higgins, İsrail’in Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kesinlikle savaş suçu olarak incelenmeli" ifadelerini kullandı.

İrlanda medyasında yer alan habere göre, Dünya Gıda Forumu için Roma'da bulunan Higgins, gazetecilerin İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi saldırısına yönelik sorularını yanıtladı.

Higgins, sorumluların, olayın nasıl gerçekleştirildiğinin ve sonuçlarının ne olacağının güvenilir şekilde araştırılmasının önemini vurguladı.

Gazetecilerin saldırının savaş suçu sayılıp sayılamayacağına ilişkin sorusuna Higgins, "Kesinlikle savaş suçu olarak incelenmeli" yanıtını verdi.

Bir yandan İsrail'in uğradığı saldırılar olduğunu, bir yandan da Gazzelilerin zaten kötü koşullarda yaşadığına işaret eden Higgins suyun, tıbbi yardımın, gıdanın kısıtlanmasını da içeren uluslararası hukukun ihlaline ilişkin endişelerin bir kenara bırakılamayacağını belirtti.

Higgins, gıda erişimine engel konmasının, uluslararası hukuka ve uluslararası insancıl hukuka aykırı olduğunu da belirterek, gelecekte benzer bir saldırı daha yapılmaması için titiz bir soruşturma yürütülmesi gerektiğine dikkati çekti.

BM'den hastane saldırısıyla ilgili 'soruşturma' sinyali

 

İsrail, Refah Sınır Kapısı'nı açıyor

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Soykırım derecesine varan saldırı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)