BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIrkçılığa 7.5 milyon dolarlık ceza----

Irkçılığa 7.5 milyon dolarlık ceza

Irkçılığa 7.5 milyon dolarlık ceza
13 Mayıs 2013 - 15:18 www.finansgundem.com

ABD'li genç giyim markası Wet Seal çalışanlarına karşı ırkçılık yaptığı gerekçesiyle 7.5 milyon para cezasına çarptırıldı

İşe alım ve işten çıkarmalarda çalışanlarını fiziksel özelliklerine göre değerlendiren ABD'li genç giyim markası zinciri Wet Seal'in, görülen dava sonucunda 7.5 milyon dolar para cezası ödemesine karar verildi.
ABD'de çalışanlara eşit haklar tanınması adına faaliyet gösteren komisyon, markanın çalışanlarını yalnızca beyaz tenli, mavi gözlü, sarışın ve zayıf olan insanlar arasından seçtiğini ortaya koydu.
Söz konusu dava geçtiğimiz yıl, markanın siyah vatandaşlara çalışma imkanı sağlamadığını iddia eden üç eski şirket yetkilisi tarafından açılmıştı. Davacılardan biri olan eski çalışan Kai Hawkins mahkemede, patronlarının daha fazla beyaz çalışan almamaları durumda işten çıkarılmakla tehdit edildiğini ileri sürdü.
Davacılardan bir diğeri Nicole Codgel ise, patronunun mağazaları gezip çok sayıda siyah çalışan olduğunu görmesi üzerine işten çıkarıldığı ifade etti.
Davada, şirket Başkan Yardımcısı Barbara Bachman da, altında çalışan bölge müdürlerine, müşterilerinin çoğunluğu beyaz olan bir markaya siyah satış elemanı yerleştirmenin delilik olduğunu söyleyerek, çalışanları açık tenli seçmeleri talimatını vermekle suçlandı.
7 BİNDEN FAZLA ÇALIŞANI VAR
7000'in üzerinde çalışanı bulunan marka Wet Seal, iddiaları kabul etmese de cezayı ödemeyi kabul etti. Şirkete cezanın yanı sıra bundan sonra gerçekleşecek işe alımlardaki değerlendirme kriterlerinin fiziksel özellikler olmaması şartı koyuldu. Şirketin insan kaynakları departmanını geliştirmesi ve yapılan işe alımlardaki çeşitliliğin arttırılması da zorunlu hale getirildi.
ABD'de bugüne kadar buna benzer pek çok dava görüldü. 2004 yılında 40 milyon dolar para cezası ödeyen Abercrombie & Fitch de bunların arasında yer alıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)