BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'dan Zencani için heyet geliyor----

İran'dan Zencani için heyet geliyor

İran'dan Zencani için heyet geliyor
14 Mart 2014 - 04:41 www.finansgundem.com

Tahran'dan gelecek olan heyet, Reza Zarrab'ın ortağı olarak bilinen ve İran'da tutuklu bulunan Babek Zencani'nin malvarlığını araştıracak

İran, Reza Zarrab’ın iş ortağı olarak bilinen ve yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan işadamı Babek Zencani’nin yurtdışındaki malvarlığı ve servetinin tespit edilmesi amacıyla aralarında Türkiye’nin de bulunduğu üç farklı ülkeye yargı heyeti gönderdi.

Hürriyet'teki habere göre İranlı Parlamenter ve Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu üyesi Hüseyin Dehdaşti, İran’da üst düzey yargı yetkililerinin, Babek Zencani’nin yurtdışındaki servetinin tespit edilmesi amacıyla Zencani’nin yatırımlarının bulunduğu Türkiye, Malezya ve Tacikistan’a yargı mensuplarından oluşan heyetler yolladığını söyledi. İran Petrol Bakanı Bijan Namdar Zanganeh ise Zencani’nin her bir İran vatandaşına 45 dolar borcu olduğunu söyledi. 

13.8 MİLYAR DOLAR

BM ve ABD tarafından İran’a uygulanan yaptırımları delerek Türkiye’ye altın karşılığında petrol ve doğalgaz sattığı öne sürülen 40 yaşındaki İranlı işadamı Zencani’nin yurtdışında aralarında çok sayıda holding ve bankanın da bulunduğu 13.8 milyar dolar tutarında serveti olduğu tahmin ediliyor. İran’da “Sorinet Grup” adlı holdingi olan Zencani’nin, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Tacikistan, Malezya ve Çin’de, aralarında kozmetik, finans, bankacılık, otelcilik, inşaat, emlak ve havacılık sektörlerinin de bulunduğu bir çok farklı sektörde yatırımları bulunuyor. 17 Aralık’taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan Reza Zarrab’ın İran’daki ortağı olarak bilinen Zencani, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin yolsuzlukla mücadele talimatının ardından 30 Aralık’ta tutuklanarak cezaevine konmuştu.

ZARRAB, İRAN'DA MAHKEMEYE ÇIKABİLİR

İranlı Parlamenter ve eski İran Dışişleri diplomatı Mohammad Javad Kolivand, 17 Aralık’taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklanıp daha sonra tahliye edilen İran asıllı işadamı Reza Zarrab’ın, İran’da tutuklu işadamı Babek Zencani’yle iş ortaklığı nedeniyle İran’da hakim önüne çıkabileceğini söyledi. Kolivand, “Eğer Zarrab’ın Zencani’yle iş ortaklığının İran devletine zarar verdiğini belgelenirse kesinlikle Zarrab da Zencani gibi hakim önüne çıkar” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)