BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'da yoksulluk sınırının altında yaşayanların oranı yüzde 35'e yükseldi----

İran'da yoksulluk sınırının altında yaşayanların oranı yüzde 35'e yükseldi

İran'da yoksulluk sınırının altında yaşayanların oranı yüzde 35'e yükseldi
27 Aralık 2020 - 16:12 www.finansgundem.com

İran Meclisi Araştırma Merkezi Ekonomik Etütler Dairesi Genel Müdürü Musa Şahbazi, ülkesinde yoksulluk sınırı altında yaşayanların oranının yüzde 35'e yükseldiğini söyledi

Şahbazi, "Ülkede yoksulluk sınırı altında yaşayanların oranı yüzde 35'e ulaştı. Ortalama gıda tüketimi son yıllarda çok azaldı. İnsanlar et yerine tavuk ve yumurta tüketimine yöneldi." dedi.

Kasım 2018 ile 2019 arası tavuk fiyatının yüzde 84, yumurta fiyatının da yüzde 88 arttığına değinen Şahbazi, söz konusu pahalılığın iki ürünün tüketimini de zora soktuğunu belirtti.

Şahbazi, ülkedeki gıda güvenliği politikalarının tamamen başarısız olduğunu sözlerine ekledi. İran Meclisi İşçiler Grubu Başkanı Ali Rıza Mahcub, 14 Ekim 2018'de yaptığı açıklamada, 2017'de ülkedeki yoksulluk oranının yüzde 17 civarında olduğunu söylemişti.

İran'da nisan ayında belirlenen asgari ücret, geçen yıla oranla yüzde 21 artarak, 1 milyon 835 bin tümen (yaklaşık 71 dolar) olarak açıklanmıştı. Bunun duyurulması üzerine İranlı Milletvekili Süheyla Celudarzade 17 Nisan'da yaptığı konuşmada, "Bugün enflasyon yüzde 40 civarında. İşçi ücretleri ise sadece yüzde 21 artırıldı. Bu asgari ücretle işçi sınıfına zulmedilmektedir" ifadelerini kullanmıştı.

Bitcoin 28,365 dolar ile yeni zirvesini gördü

Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücret zammı açıklaması

Erün: Ülkemizin yanında olmaya devam edeceğiz

Banka borcu nedeniyle Göcek’in lüks sitesi satışa çıktı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)