BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'da Mahsa Emini'nin katledilmesi üzerine başlayan gösteriler sürüyor----

İran'da Mahsa Emini'nin katledilmesi üzerine başlayan gösteriler sürüyor

İran'da Mahsa Emini'nin katledilmesi üzerine başlayan gösteriler sürüyor
21 Eylül 2022 - 10:41 www.finansgundem.com

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin "başörtüsü kurallarına uymadığı" gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra ölmesi sonrasında başlayan gösteriler devam ediyor.

Tahran'ın kuzeybatısında olan Kazvin eyaletindeki gösterilerde eylemciler, sokaklardaki çöp konteynerlerini ateşe verdi ve ülke liderlerinin aleyhinde sloganlar attı. Göstericilerden bir kısmının ise caddedeki polise ait bir minibüsü ve bir otomobili ateşe verdiği söylendi.

Yarı resmi Fars Haber Ajansı'na göre motosikletli devriyelerle olay yerine gelen polis ve rejim yanlısı Besic üyeleri cop ve biber gazı kullanarak protestocuları dağıttı ve birçok kişi de gözaltına alındı.

Polis ve eylemciler arasında şiddetli arbede

Reşt şehrindeki gösteriler sırasında da polis ve eylemciler arasında şiddetli arbede yaşandı. Bazı göstericilerin 2 banka şubesini tahrip ettiği ve İmam Musa Kazım Cami'sini de ateşe verdiği görüntüler yayınlandı. Görüntülerde, eylemcilerin bir polis aracını ateşe verdiği ve bir ambulansı tahrip ettiği de yer alıyor.

Sosyal medyadaki aktivistler ise gözaltına alınarak ambulansın içerisinde bekletilen göstericilerin kurtarıldığını iddia etti.

'Protestocular bir polis memurunu ateşe vermeye çalıştı' iddiası

İran resmi haber ajansı IRNA, Kerec, Tebriz, Meşhed, Kiş, Kirman, Yezd, Reşt, Kirmanşah, Erdebil, İsfahan, Urumiye, Kazvin, Zincan, İlam, Hemedan gibi bir çok kentte gösteriler yapıldığını ve Meşhed'de protestocu bir grubun bir otomobili ve bir polis memurunu ateşe vermeye çalıştığını duyurdu.

Sosyal medyada eylemlerle ilgili birçok kentten paylaşılan görüntülerde ise güvenlik güçlerinin göstericilere sert şekilde müdahale ettiği ve çok sayıda göstericinin gözaltına alındığı görüldü.

Ne olmuştu?

Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan Emini'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi ülkede infiale yol açmıştı.

Mahsa Emini'nin 17 Eylül'de memleketi Sakkız kentindeki cenaze töreni sonrasında Tahran ve ülkenin batısındaki kentlerde protesto gösterileri başlamıştı. Kürdistan eyaleti Valisi İsmail Zareikuşa, gösterilerde 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirtmiş ancak bu kişilerin güvenlik güçleri tarafından değil, "provokatörler" tarafından öldürüldüğünü iddia etmişti.

İran kaosun eşiğinde

İran’da tansiyon yükseliyor

Taksim'deki Mahsa Amini eylemine polis izin vermedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)