BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'da krizin nedeni içerde aranıyor----

İran'da krizin nedeni içerde aranıyor

İran'da krizin nedeni içerde aranıyor
16 Eylül 2018 - 18:01 www.finansgundem.com

İran'ın ekonomik krizin faturasını ağır ödemesinin nedeni iç etkenler olduğu açıklandı

İran Meclisi Ekonomi Komisyonu Başkanı Masume Ağapor Alişahi, ülkesinde doların hızlı yükselişiyle meydana gelen krizin sebebinin daha çok iç etkenlerden kaynaklandığını söyledi.

İran Meclisi Haber Ajansı'na (ICANA) konuşan Alişahi, "İran piyasalarında doların kangrene dönüşmesinin yüzde 70 sebebi iç etkenlerdir." dedi.

Ülkesinin ekonomik savaşla karşı karşıya olduğunu hatırlatan Alişahi, konuyla ilgili gerekli tedbirlerin alınmamasından şikayet etti.

Alişahi konuşmasında, "Savaş durumunda olduğumuzu bildiğimiz halde ne gerekli tedbirleri alıyoruz, ne de bu konuda bir öngörümüz var. Bu halde krizin iç veya dış etkenlerden kaynaklanmasının bir önemi kalmıyor." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilmesini duyurmasıyla İran'daki dolar kuru bir kaç ayda yaklaşık 3 katına çıktı. Tahran yönetimi, ülkede yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle eleştiriliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)