BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'da işler karıştı----

İran'da işler karıştı

İran'da işler karıştı
05 Mayıs 2013 - 10:20 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve dini lider Ayetullah Hameney arasında uzun bir süredir yaşanan gerginlikte ikinci perde...

Geçtiğimiz hafta Ahmedinejad'ın gözaltına alınarak istihbarat şefi tarafından sorgulanmasının ortaya çıkmasının ardından bu defa da ‘reformist’ kanatta yer alan üst düzey bir diplomatın tutuklandığı iddia edildi. Reuters haber ajansının geçtiği habere göre başta BM temsilciliği ve Washington’da diplomatik görevler olmak üzere pek çok kritik görevde bulunan Bagher Asadi'nin tutuklandığı bildirildi.
Asadi ile birlikte yine Dışişleri’nde görevli iki diplomatın daha tutuklandığı bildiriliyor. Asadi’nin ne zaman, nerede ve kim tarafından tutuklandığı ise gizemini koruyor. Nerede tutulduğu açıklanmayan diplomatların neyle suçlandığı hakkında da resmi bir açıklama yapılmadı.
İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ’nin tutuklanmanın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığına inandığını söyledi. Tutuklamanın duyulmasının ardından konuşan Salihi, Asadi hakkında reformist aktivistlerle birlikte hareket ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatılmış olabileceğini ifade etti. Salihi, Asadi’nin çok başarılı bir diplomat olduğunu belirterek “Umarım çok yakın zamanda yanlış anlaşılma sorunu çözüme kavuşturulacaktır” diye konuştu. Salihi’nin kim tarafından tutuklandığını da açıklamayan Salihi “Asadi parlak bir kariyere sahip olan çalışma arkadaşımız. Allah yardımıyla özgürlüğüne kavuşacaktır” diye konuştu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)