BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'a yeni ambargo geliyor----

İran'a yeni ambargo geliyor

İran'a yeni ambargo geliyor
21 Ocak 2013 - 07:20 www.finansgundem.com

İran’ın nükleer programı nedeniyle ABD’nin uyguladığı ekonomik ambargo şubat ayında yeni bir boyut kazanıyor

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, ABD Başkanı Barack Obama hükümetinin 6 Şubat’ta başlatacağı yeni uygulamayla İran’a nakit akışını kesmeyi amaçladığını yazdı. Buna göre yeni dönemde İran’dan petrol ürünü alan bir ülke bunun ücretini kendi ülkesindeki bir banka hesabında tutuacak. İran bu parayla o ülkeden mal alabilecek. Gıda, ilaç, dayanıklı tüketim malzemesi gibi ihtiyaçlarını giderecek olan İran nakit parayı ülkesine taşıyamayacak. Washington Post, ‘Yerli Malı Alışveriş’ adı verilen bu sistemin İran’la ticareti ambargodan etkilenen ülkelere katkı sağlamasının beklendiğini yazdı.
Gazete Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacının yüzde 20’sini İran’dan karşıladığını ve bu nedenle Türkiye’nin konuya itirazları bulunduğunu hatırlatan gazete, Türkiye’nin İran’dan doğalgaz alımı konusunda kendisine tanınan muafiyetle altın ihracatını durduracağı yönünde Washington ile bir anlayış içinde bulunduğunu belirtti. Gazete haberde konunun Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun geçen haftaki Washington ziyaretinde görüşüldüğünü yazdı.
Sinirlioğlu’nun ziyareti
Washington Post, “İran’a ekonomik ambargonun sonuçlarını yakından takip eden bir Ortadoğu ülkesi” olarak tanımladığı bir ülkeden adını vermediği bir diplomatın, “Doğalgaz yaptırımı getirirseniz, Türkiye’ye de yaptırım uygulamış olursunuz” sözlerini aktardı.
Gazeteye konuşan Washington’daki düşünce kuruluşlarından Demokrasileri Savunma Vakfı Direktörü Mark Dubowitz ise, İran’dan doğalgaz alımlarına son verilmesi yönünde Kongre’den büyük bir baskı bulunduğu, Türkiye’ye muafiyet sağlanınca doğalgaz karşılığı altın takasının durdurulacağı yönünde üstü kapalı bir anlayış olduğunu ifade etti. Gazete, “Bu konu, Türk Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun geçen hafta Washington’a yaptığı ziyaret sırasında ele alınan birçok konu arasındaydı. Toplantı sonrası ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Victoria Nuland İran’a karşı uluslararası dayanışmanın önemini vurguladı” diye yazdı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)