BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran’a yatırımda Türkiye beşinci sırada----

İran’a yatırımda Türkiye beşinci sırada

İran’a yatırımda Türkiye beşinci sırada
27 Ekim 2021 - 09:33 www.finansgundem.com

İran Sanayi Bakanlığı, yatırım projelerine yönelik rakamları açıkladı. 6 ayda 2.6 milyar dolarlık proje için olur verilirken, en fazla yatırımı yapacak ülkeler arasında Türkiye, Almanya, Çin ve BAE ilk sıralarda yer alıyor.

İran Sanayi, Madencilik ve Ticaret Bakanlığı, resmi internet sitesinde yılın 6 aylın dönemine ilişkin yatırım projelerini açıkladı. İran Takvimi’ne göre 21 Mart ile 22 Eylül tarihlerini kapsayan 6 aylık dönemde 2.6 milyar dolarlık yatırım projesi için onay verildi. Bunun 113 tanesini kapsayan 2.2 milyar proje yabancı yatırımcılar tarafından karşılanacak. Yatırımların yüzde 94.5’ini sanayi alanında olurken, kalan kısmını madencilik ve ticaret paylaşacak.

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre yapılan onaylarda kimyasal maddeler, ana metaller, radyo, televizyon ve iletişim ekipmanları ve tütünle ilgili ürünler öne çıkarken, en ilginç ayrıntı ise yatırımı yapacak şirketlerin ülkeleri. Bakanlıktan yapılan açıklamada yatırımın önemli kısmını ise 5 ülke gerçekleştirecek. Bu ülkeler arasında Türkiye, Çin, BAE ve Almanya ilk sıraları paylaşırken, projeler Huzistan, Sistan-Baluchestan, Kerman, Zanjan, Markazi ve Doğu Azerbaycan bölge ve şehirlerine yapılacak.

İngiltere'den enerji yatırımlarını artırmak için yasa önerisi

 

İran ile Çin’den nükleer görüşme!

 

Wall Street’te küçük yatırımcının gücü tükeniyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)