BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran ve Irak’a olan gümrük kapıları açıldı----

İran ve Irak’a olan gümrük kapıları açıldı

İran ve Irak’a olan gümrük kapıları açıldı
04 Haziran 2020 - 10:00 www.finansgundem.com

Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında kapatılan İran ve Irak’a olan gümrük kapıları Habur ve Gürbulak uluslararası yük taşımacılığına yeniden açıldı.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Habur ve Gürbulak sınır kapılarının açıldığını duyurdu. Pekcan, “Tüm dünyayı etkileyen Kovid-19 pandemisi nedeniyle bir süredir kapalı olan başta Habur ve Gürbulak olmak üzere İran ve Irak’a açılan gümrük kapılarımız uluslararası yük taşımacılığına yeniden açılmıştır” dedi.

Korona virüs ile mücadelede tüm dünyada bulaşın yayılım hızının düşmesi, Irak ve İran’da pandeminin etkilerinin azalmış olması sebebiyle daha önce bu ülkelere yönelik uygulanan kısıtlamaların kaldırıldığını anımsatan Pekcan, “Böylece, diğer gümrük kapılarımızda uygulanmakta olan sağlık ve güvenlik tedbirleri alınmak suretiyle ticari araç giriş-çıkışlarına yeniden izin verilecektir” dedi.

TEMASSIZ TİCARETE SON VERİLECEK

Türkiye’nin önemli ticaret ortakları olan Irak ve İran’a açılan gümrük kapılarının uluslararası yük taşımacılığına yeniden açılması ile ticaretin aksamaması için devreye alınmış olan “temassız ticaret” uygulamasına da son verileceğini belirten Pekcan, “Söz konusu kararın ihracatçılarımıza, nakliyecilerimize, ulaştırma sektörümüze ve tüm ticaret camiamıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)