BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran düşürdüğü uçaktaki yolcular için 150’şer bin dolar tazminat ödeyecek----

İran düşürdüğü uçaktaki yolcular için 150’şer bin dolar tazminat ödeyecek

İran düşürdüğü uçaktaki yolcular için 150’şer bin dolar tazminat ödeyecek
31 Aralık 2020 - 11:55 www.finansgundem.com

İran, geçen Ocak ayında Devrim Muhafızları'nın düşürdüğü Ukrayna yolcu uçağında ölen 176 kişinin ailelerinin her birine 150'şer bin dolar tazminat ödeyecek.

Tahran’dan havalanmasının ardından kısa bir süre sonra İran tarafından düşürülen Ukrayna’ya ait yolcu uçağı ile ilgili soruşturma sonucunda ödenecek tazminat belli oldu. Hayatını kaybeden 176 kişinin ailelerinin her birine 150'şer bin dolar tazminat ödenecek.

İran hükümeti, yayımlanan bir yazılı açıklamada tazminatın "mümkün olan en kısa sürede" ödeneceğini belirtti.

"FECİ BİR HATA"

Ukraine International Havayolları'na ait Boeing 737 yolcu uçağı, Tahran'dan havalanmasından kısa süre sonra iki füzeyle düşürülmüştü. İran başta sorumluluğu reddetmiş, ancak sonra yolcu uçağının "kasıt olmadan" düşürüldüğünü kabul etmişti.

İran Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna Havayollarına ait yolcu uçağının "hassas askeri bir noktanın" üzerinden geçerken "insani hata" sonucu hava savunma sistemi tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü açıklamış, Tahran yönetimi, olayı Devrim Muhafızları'nın "feci bir hatası" diye tanımlamıştı.

Kurbanlar arasında, 82 İran, 63 Kanada, aralarında mürettebatın da bulunduğu 11 Ukrayna, dört Afganistan, dört İngiltere ve Üç Almanya vatandaşı vardı.

Olayın yaşandığı dönemde İran'ın hava savunma sistemleri yüksek düzeyde alarmdaydı. Saatler önce Irak'taki Amerikan üslerine, General Kasım Süleymani'nin öldürülmesine misilleme olarak balistik füzeler atılmıştı.

İran: Uçak kazasının sorumluları cezalandırılacak

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)