BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran Dışişleri Bakanı’nın röportajı sansürlendi----

İran Dışişleri Bakanı’nın röportajı sansürlendi

İran Dışişleri Bakanı’nın röportajı sansürlendi
22 Aralık 2015 - 13:00 www.finansgundem.com

Yöneticisini dini lider Ali Hamaney'in atadığı Devlet televizyonu, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile yapılan röportajın yayınına izin vermedi.

İran, sıradışı bir sansüre sahne oldu. Müdürünü dini lider Ali Hamaney’in atadığı İran Devlet Televizyonu, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile yapılan özel röportaja yayın izni vermedi.
İran'dan yayın yapan "Asr-ı İran" haber sitesine göre, devlet televizyonunda yayınlanan  "Doksan" adlı spor programının sunucusu Adil Firdevsipur'un Zarif'le yaptığı röportaja yayın izni çıkmadı. Devlet Televizyonu'ndan yapılan açıklamada, röportajın hazırlıkların  tamamlanamaması nedeniyle yayınlanmadığı belirtilse de Firdevsipur röportaja yayın izni verilmediğini açıkladı.
Firdevsipur, dün gece yayınlanan programı sırasında Dışişleri Bakanı Zarif ve izleyicilerden özür dileyerek, "Bu gecenin özel programı için Dışişleri Bakanı'yla spor konusunda bir röportaj yapmıştık ancak devlet televizyonu yetkilileri röportajın yayınlanmasını uygun görmediler" ifadelerini kullanmıştı.
 
ANONSLARI 3 GÜN ÖNCE YAPILMIŞTI

Firdevsipur'un açıklamasından sonra ülkede reformcu kanada yakın bazı medya organlarında kararın siyasi olduğuna dair iddialar yer aldı.
Röportajla ilgili fotoğraflar perşembe günü medya organlarında paylaşılmış, röportajın dün gece devlet televizyonuna ait Kanal 3'te yayınlanacağı açıklanmıştı.
İran'ın muhafazakar kanada ait gazetelerinden Vatan-ı İmruz, cumartesi günkü sayısında ilk sayfasından "Doksan adlı program ve çalışanları hakkında Radyo ve Televizyon Genel Müdürü Dr. Serefraz'a mektup" adıyla bir makale yayımlayarak, programın sunucusu Firdevsipur'u devlet televizyonunda yayınlanan spor programında "siyasi propaganda yaptığı" iddiasıyla eleştirmişti.
İran'da Radyo ve Televizyon Genel Müdürü, dini lider Ayetullah Ali Hamaney tarafından atanıyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)