BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran bölgedeki ABD askerleri için tehlike oluşturuyor----

İran bölgedeki ABD askerleri için tehlike oluşturuyor

İran bölgedeki ABD askerleri için tehlike oluşturuyor
15 Nisan 2024 - 12:38 www.finansgundem.com

İran'ın İsrail'e hava saldırısı düzenlemesinin ardından ABD, bölgedeki Amerikan birliklerine yönelik olası tehditlere karşı tetikte.

Pentagon, İran'ın Pazar günü erken saatlerde İsrail'e düzenlediği büyük hava saldırısının ardından Orta Doğu'daki Amerikan birliklerine yönelik olası yeni tehditlere karşı hazırlanırken, Biden yönetimi de bunun geri tepmesini engellemek için yarışıyor.

Politico'ya konuşan ancak isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yönetim yetkilisi, fırlatılan 300 kadar insansız hava aracı ya da füzenin hiçbirinin bölgedeki Amerikalı yetkililer için bir tehdit oluşturmadığını belirtti. Ancak ABD'nin İran'ın saldırısına verdiği yanıtın boyutu ve ölçeği, Washington ile Tahran arasında on yıllardır süren anlaşmazlıkta daha önce görülenlerin çok ötesinde ve her iki taraf da bu çatışmadan dersler çıkarmak için çabalayacak.

Habere göre, Pentagon'un şu anki endişesi, mevcut gerilimin bölgedeki Amerikan servis üyeleri için oluşturduğu yeni riskler. Binlerce asker Irak ve Suriye'deki hassas karakollar ve Kızıldeniz'deki gemiler de dahil olmak üzere Orta Doğu'nun dört bir yanında konuşlanmış durumda. Önümüzdeki günlerde, açlık çeken Gazzelilere yardım ulaştırılmasına yardımcı olacak bir iskelenin inşasına başlamak gibi tehlikeli bir görev için ilave birliklerin bölgeye ulaşması planlanıyor.

Savunma Bakanlığı yetkilileri Pazar günü Orta Doğu'daki ABD askerlerine yönelik yeni bir tehdit görmediklerini ancak durumun dinamik olduğunu ve pek çok şeyin İsrail'in bundan sonra ne yapacağına bağlı olacağını söyledi. Biden yönetimi yetkilileri İsrailli mevkidaşlarını itidalli olmaya çağırıyor, ancak iktidarda kalmak isteyen Başbakan Benjamin Netanyahu kendini güçlü bir şekilde karşılık vermek zorunda hissedebilir.

Üst düzey yönetim yetkilisi, ABD hizmet üyelerine yönelik tehdide özel olarak değinmedi, ancak şunları söyledi: "Kuvvetlerimiz bölgedeki ABD kuvvetlerini korumak üzere ilave savunma desteği sağlamak üzere hazır beklemektedir."

İran'ın İsrail saldırısı Tahran Borsası'nı vurdu

 

NATO İran'ın İsrail'e saldırısını kınadı

 

İsrail karşı saldırıdan son anda vazgeçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)