BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIrak'ta Sadr yanlıları parlamento binasını boşalttı----

Irak'ta Sadr yanlıları parlamento binasını boşalttı

Irak'ta Sadr yanlıları parlamento binasını boşalttı
01 Mayıs 2016 - 12:51 www.finansgundem.com

Irak'ın başkenti Bağdat'ta parlamentoyu basan Şi lider Mukteda el Sadr yanlılarının, binayı boşalttıkları bildirildi.

Irak'ta yolsuzluğa bulaşmamış teknokratlardan hükümet kurulmasını isteyen Sadr taraftarları, dün yeni bakanlar için yapılması öngörülen güven oylamasının yapılamamasının ardından, hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'deki parlamento binasını basmıştı.

Bir muhabire konuşan eylemcilerden Muhammed Abduzzehra, kamu ya da özel mülklere herhangi bir zarar vermeksizin parlamento binasından tamamen çekildiklerini belirterek, "Eylemleri denetleyen komitenin kararına uyarak, Yeşil Bölge'deki festival alanına doğru ilerledik" dedi.

Abduzzehra, festival alanında eylem başlattıklarını ve bu eyleme siyasi etkilerden arınmış bir teknokrat hükümeti kuruluncaya kadar devam edeceklerini aktardı.

Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Şii lider Mukteda el Sadr yanlılarına, parlamento binasını boşaltmaları, Başbakan Haydar el İbadi ise daha önce eylem yaptıkları bölgeye geri dönmeleri çağrısı yapmıştı.

Sadr yanlılarının protesto gösterilerine başladığı mart ayından bu yana ülkede siyasi kriz yaşanıyor. Göstericiler Şii kökenli Başbakanı İbadi’den hükümeti tasfiye ederek ‘teknokratlar’dan oluşan bir kabine oluşturmasını istiyor. Hükümeti yolsuzlukla suçlayan Sadr, etnik ve dini kökene göre siyasi görevlerin dağılımının kaldırılmasını da talep ediyor. Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler ülkede istikrarsızlığın daha da artabileceği uyasında bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)