BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIrak'ta 2 Fransız'a daha DEAŞ suçlamasıyla idam cezası----

Irak'ta 2 Fransız'a daha DEAŞ suçlamasıyla idam cezası

Irak'ta 2 Fransız'a daha DEAŞ suçlamasıyla idam cezası
29 Mayıs 2019 - 06:15 www.finansgundem.com

Irak'ta Pazar ve Pazartesi günü 4 Fransız vatandaşına DEAŞ üyesi olmak suçundan idam cezası verilmişti. Dün de 2 Fransız vatandaşı daha idama çarptırıldı

Irak’ta DEAŞ üyesi olmakla suçlanan iki Fransız vatandaşı daha idam cezasına mahkum edildi. Örgütün üst düzey üyesi olduğu iddia edilen iki zanlıdan birinin 2015’teki Paris terör saldırılarını öven videolarda yer aldığı belirtiliyor. Bu iki isimle birlikte Irak’ta aynı suçtan yargılanan Fransız vatandaşlarının sayısı 6’ya çıktı.

Fransa, yargılanan kişileri idam mahkumiyetinden kurtarmanın mümkün olduğunu söylüyor. Ancak idamla yargılanan sanıkları ülkeye geri döndürme yönünde bir adım atılmadı. Fransa idam cezasına açıkça karşı çıkan ülkelerden.

Öte yandan Irak mahkemelerinde DEAŞ üyesi olmakla suçlanan zanlıların yargılama süreçleri tartışma yaratıyor. İnsan hakları örgütleri, DEAŞ'a başka ülkelerden gelerek katılan yabancı savaşçıların ifadelerinin işkence altındayken alındığını ve suçlamaların bu sırada yaptıkları itiraflara dayandırıldığını savunuyor. Mahkumların istismar, yıldırma gibi uygulamalara maruz kaldığı belirtiliyor.

DEAŞ üyesi olmakla suçlanan AB vatandaşı zanlılardan hiçbiri idam edilmedi.

İdam cezası alan Kerim Salim Muhammed ve İbrahim Ali Mansur Nejara, Suriye’nin kuzeyinde Amerika’nın desteklediği Kürtler’in öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri tarafından yakalanarak Ocak ayında Irak’a teslim edilen 12 Fransız vatandaşından ikisi.

Zanlılardan 32 yaşındaki Nejara’nın DEAŞ'a savaşmak üzere Avrupa’dan örgüt üyesi sağlayan ağlara yardım ettiği bildiriliyor.

Fransa’nın Lyon kenti banliyölerinde doğup büyüyen Nejara’nın IŞİD öncesinde de cihatçı eğitimden geçtiğine inanılıyor. Erkek kardeşlerini Fransa’da bir stadyuma saldırı düzenlemeye teşvik ettiği, iki kardeşin daha sonra yakalandığı belirtiliyor.

Nejara’ya yöneltilen suçlamalara kanıt olarak gösterilen videoda zanlı, askeri üniformalı silahlı bir şekilde Paris’te 130 kişinin öldüğü 400’den fazla yaralının olduğu 2015’teki terör saldırısını övüyor.

Nejara, Irak’taki duruşmada örgütün Fransızca bilen birini aradığını, söz konusu videonun tehdit altında zorla çekildiğini söyleyerek kendini savundu.

Irak’ta DEAŞ üyesi olmakla suçlanan üç Fransız vatandaşı daha geçen Pazar, bir başka Fransız vatandaşı da Pazartesi günü çıkarıldıkları mahkemede idam cezasına çarptırılmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)