BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIraklı aşiretler PKK'ya karşı ayaklandı----

Iraklı aşiretler PKK'ya karşı ayaklandı

Iraklı aşiretler PKK'ya karşı ayaklandı
08 Mart 2017 - 08:25 www.finansgundem.com

Irak’ta Ninovalı 22 aşiret lideri, terör örgütü PKK’nın Sincar’da bulunmasına ortak tepki gösterdi.

Ninova sınırlarında yaşayan, El-Cihiş, El-Niim, El-Lehib, El-Raşid, El-Muamir, Hezrec, Abbasiyin, El-Bekara, El-Buselame, El-Havatib, El-İzet, El-Dilem, El-Ubeyiş, El-Şerabiyin, Zevbe, Zbed, Tayıh, El-Buhamdan, Ebu Hamed El-Sabavi, Kiyadin, Miyadin, El-Cuburi aşiret liderleri, Duhok’ta düzenledikleri basın toplantısında, PKK’nın Sincar’dan (Şengal) çıkmasını istediklerini açıkladı.

Rudaw’ın haberine göre, El Cuburi Aşireti lideri Sabah Abid tarafından okunan ortak bildiri metninde, “PKK yabancı güçlerin planlarını gerçekleştiriyor ve eski Irak Başbakanı Nuri Maliki’den maddi destek alıyor” ifadesini kullanıldı.

Aşiret liderleri, Bağdat Federal Mahkemesi’ne ve Birleşmiş Milletler'e seslenerek, “PKK’yı bu bölgelerden çıkarın” çağrısında bulundular.

Suriye’deki aşiretlerden de PKK’ya destek olmamalarını isteyen Ninovalı aşiret liderleri, “Onlar sadece Suriye rejimini memnun etmek için oradaki toprakları işgal ediyor” ifadesini kullandı. Basın toplantısının sonunda El-Cuburi Aşiret lideri Sabah Abid, “Başkan Mesud Barzani ve peşmerge güçlerini destekliyoruz çünkü onlar her şekilde şeref ve namusumuzu korumaya çalışıyorlar” diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ha ha ha08 Mart 2017 22:53

    Terör örgütünü kendine kalkan yapanlar kendileri koseye sıkışınca ayaklanmış cok gülerim büyük israil geliyooor kendinize kaçacak delik arayin fareler. amerika kaşıkla verdiğini sapiyla çıkarır . suriyedeki savaşı arap bahari sanan saflar maksat suriye nufusunu bitirmek ve kurt devletini israile komşu yapmak bunun sonrasi büyük israil b.o.p. adim adim geliyoooooor . Iyi uykular