BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIrak, Türk Büyükelçisi'ni uyardı----

Irak, Türk Büyükelçisi'ni uyardı

Irak, Türk Büyükelçisi'ni uyardı
05 Aralık 2015 - 20:42 www.finansgundem.com

Irak Dışişleri Bakanlığı, Türk büyük elçiyi askeri hareketlilik nedeniyle uyardı

Irak Başbakanı İbadi, Musul yakınlarında DAEŞ'e karşı Peşmerge güçlerinin eğitiminde görev alan Türk askeri birliği konusunda açıklamada bulundu. Irak Dışişleri Bakanlığı ise Türk büyükelçisine birliklerin çekilmesini söyledi

Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Irak'ta bulunan büyükelçisini çağırarak çekilmesini istedi. 
 
İBADİ: RİSKLİ BİR İHLALDİR 

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, nöbet değişimi için Musul'un yakınlarına gelen Türk askeri birliğiyle ilgili, "Sayısı 1 Alay civarında olan Türk askeri birliğinin yanındaki tank ve silahlarla Irak güçlerini eğitme gerekçesiyle izin almadan ülke topraklarına girdiğini öğrendik ve Bu Irak'ın egemenliğine karşı riskli bir ihlaldir" dedi.
Basın ofisinden yapılan açıklamada İbadi, "Türkiye'den komşuluk ilişkisine saygı gösterip derhal Irak topraklarından çekilmesini talep ediyoruz" ifadelerine yer verdi.
 
AA muhabirinin bölgedeki kaynaklardan aldığı bilgiye göre, 2,5 yıldır Peşmergenin eğitimi için Musul yakınlarında bulunan Türk birliğinin görev değişimi nedeniyle dün Başika bölgesine 150 civarında asker karayoluyla gönderilmişti. Birliklerin nöbet değişimi dolayısıyla 20-25 tank da bölgeye intikal etmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zeynep 06 Aralık 2015 02:46

    Kötü bir oyuna dahil olduk , hem de Abd 'nin askerlerini çekip Türk askerini piyon olarak ileriye itme baskısını yıllardır sürdürdügü konuda ...hem de Türkmenler'i korumak , egitim vermek bahanesiyle aslında peşmergeye destek ve ileride kurulacak ilk Kürt devleti için ...ne aldık karşılıgında çok merak ediyorum ???!!