BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİnternet devleri artık KDV ödeyecek----

İnternet devleri artık KDV ödeyecek

İnternet devleri artık KDV ödeyecek
01 Şubat 2018 - 05:53 www.finansgundem.com

Torba yasayla getirilen düzenlemenin ardından dün de uygulama tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Artık Türkiye'de vergi mükellefi olmayan internet devleri KDV ödeyecek

Türkiye'de mükellef olmayanların şirketlerin internetten yaptığı satışlardan artık Katma Değer Vergisi (KDV) alınacak. 28 Kasım 2017 tarihinde çıkarılan 7061 sayılı torba yasayla getirilen bir düzenleme ile Türkiye’de ikametgahı, işyeri, kanuni merkezi ve iş merkezi bulunmayanlar elektronik ortamda sundukları hizmetler için KDV ödemeleri yükümlülüğü getirilmişti.

Düzenlemenin nasıl uygulanacağına ilişkin tebliğ de dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğe göre, elektronik hizmet sunucuları tarafından tüketicilere yapılan satışlar için KDV ödenecek.

UYGULAMA NASIL OLACAK?

Tebliğe göre, hizmet sunucular KDV beyannamesini elektronik ortamda verecek. Bu hizmeti sunanlara Elektronik Hizmet Sunucularına Özel KDV Mükellefiyeti verilecek. İlk kez verilecek beyannameden önce Gelir İdaresi Başkanlığı’nın www.digitalservice.gib.gov.tr adresindeki formu doldurmaları gerekecek. Elektronik hizmet sunucularına özel KDV mükellefiyeti kapsamında bulunanlar için sundukları hizmetlerin tabi olduğu oranda KDV hesaplayacak. Hesaplanan vergi, vergilendirme dönemini takip eden ayın 24. günü akşamına kadar, internet vergi dairesi aracılığıyla Türk Lirası cinsinden bildirilecek. Bedelin döviz olarak hesaplanması halinde döviz, vergiyi doğuran olayın meydana geldiği günkü Resmi Gazete’de yayımlanan Merkez Bankası döviz alış kuru üzerinden Türk parasına çevrilecek. (Hürriyet / Neşe Karanfil)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)