BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngiltere’nin yıllık büyümesi beklendiği gibi----

İngiltere’nin yıllık büyümesi beklendiği gibi

İngiltere’nin yıllık büyümesi beklendiği gibi
15 Ağustos 2014 - 14:28 www.finansgundem.com

İngiltere’nin yıllık bazda büyümesi yüzde 3,2’ye revize edildi

İngiltere ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0,8 oranında büyüme kaydederken, yıllık ekonomik büyüme ise yukarı yönlü revize edilerek yüzde 3,1’den, yüzde 3,2’ye revize edildi.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan resmi verilere göre İngiliz ekonomisi bu yılın ikinci çeyreğinde beklentilerle doğru orantılı şekilde yüzde 0,8 oranında büyüme kaydederken, ülkenin yıllık bazda büyümesi de yukarı yönlü revize edilerek yüzde 3,1’den, yüzde 3,2’ye yükseltildi.

ONS’nin açıklamasında, revize edilen yıllık büyümenin 2007’nin son çeyreğinden bu yana en hızlı büyüme oranı olduğu vurgulandı.

ONS verilerine göre, İngiltere’de yılın ikinci çeyreğinde sanayi üretimi yüzde 0,3 artarken, inşaat üretimi ise yüzde 0,5 oranında büyüme kaydetti.

Bu hafta içerisinde enflasyon raporuna ilişkin basın toplantısı düzenleyen İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, İngiliz ekonomisinin bu yıl için büyüme beklentisini yüzde 3,4’ten, yüzde 3,5’e yükselttiklerini belirtmişti.

Carney, olası faiz artışının kademeli ve sınırlı bir şekilde yapılacağını açıklamıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)