BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'nin önerilerini AB reddetti----

İngiltere'nin önerilerini AB reddetti

İngiltere'nin önerilerini AB reddetti
07 Mart 2018 - 15:30 www.finansgundem.com

Avrupa Konseyi'nin bugün yayınladığı ve AB'nin bugüne kadar Brexit'le ilgili en detaylı öngörülerini içeren raporda, İngiltere hükümetinin AB ile ticari ilişkilere dair önerilerinin büyük bölümü reddedildi

AB'nin, İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit sonrasında AB ile İngiltere arasında ticaret ilişkilerine yönelik sunduğu önerileri büyük oranda reddettiği bildirildi.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, bugün AB'nin Brexit'e yönelik kırmızı çizgilerini içeren bir raporu paylaştı.

Financial Times'ın haberine göre raporda, İngiltere ile müzakerelere katılan AB yetkililerine, ticaret konusunda sert bir tavır takınmaları, kimya, ilaç ve finans sektörlerinde standartların karşılıklı olarak tanınması önerisini reddetmeleri yönünde talimatlar yer aldı.

Raporda, "Avrupa Konseyi, Birleşik Krallık'ın defalarca tekrarladığı ve gelecekte böyle derinlikli bir ilişkiyi sınırlayan konumunu göz önünde bulundurmalı. Gümrük birliği ve tek pazar dışında kalmak kaçınılmaz olarak çatışmalara yol açacak" denildi.

Avrupa Konseyi raporunda ayrıca, Brexit sonrası İngiltere'nin kurumsal ve hukuki zeminde AB'den ayrılacak olmasının da olumsuz ekonomik sonuçlar yaratacağı uyarısı yer aldı.

AB'nin Brexit konusunda bugüne kadarki en detaylı öngörülerini içeren rapor, İngiltere'nin önerilerine bir yanıt niteliği taşıyor. Raporda, İngiltere'nin istediği "pazar kurallarının dinamik bir şekilde uyumlu hale getirilmesi" önerisi, açık bir dille reddediliyor.

İngiltere ayrıca finans hizmetlerinin gelecekte imzalanması planlanan ticaret anlaşmasına dahil edilmesini istiyor. AB'nin Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier, İngiltere'nin önerdiği tarzda bir anlaşmanın benzerinin AB tarihinde bulunmadığını söylemişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)