BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'den vize ücretlerine zam----

İngiltere'den vize ücretlerine zam

İngiltere'den vize ücretlerine zam
14 Temmuz 2023 - 02:42 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak vize ücretlerinin ve göçmenlerin vize alırken ödediği sağlık ödemelerinin artırılacağını açıkladı.


İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, kamu çalışanlarına yönelik zam kararlarını açıkladığı basın toplantısında, uzmanlardan oluşan bir kurulun tavsiye ettiği zam oranını kabul ettiklerini belirtti.

Bu kapsamda polise yüzde 7, öğretmenlere yüzde 6,5, pratisyen hekimlere ise yüzde 6 zam verildiğini belirten Sunak, bu sene hükümetle zam konusunda anlaşamayan öğretmenlerin yeni teklifle grev kararlarını askıya aldığını da kaydetti.

Sunak, grev kararı alan diğer sendikalardan da bu karardan vazgeçmelerini ve zam teklifini kabul etmelerini isteyerek, "Grevler yalnızca binlerce randevunun iptal edilmesine sebep olmuyor aynı zamanda hastanelerde bekleme sürelerini de uzatıyor. Bu bizim son teklifimiz. Daha fazla zam pazarlığı olmayacak. Bu yılın ödemeleriyle ilgili daha fazla görüşme yapmayacağız. Artık hiçbir grev bizim kararımızı değiştiremez." ifadelerini kullandı.

Bütçede olmayan bir paranın nereden geleceğine yönelik soruyu da yanıtlayan Sunak, "Vergi zammı yapmaya hazırlanmıyorum." dedi.

Sunak, ülkeye gelen göçmenlerin ödediği sağlık sigortası ücretlerine zam yapılacağını kaydederek, "Vize ücretlerini bir miktar artıracağız. Ülkemize yasal olarak gelen göçmenlerin ödediği sağlık ödemelerine de zam yapacağız. Sağlık hizmetlerinden yararlananların buraya bir ödeme yapması gerek. iki ödeme de yakın zamanda zamlanmamıştı." diye konuştu.

Başbakan Sunak, vize ücreti ve göçmenlerin sağlık ödemelerine yapılacak zamla kasaya milyarlarca sterlin gireceğini de öne sürdü.

Turist vizesiyle Almanya'ya gidene iş kapısı açıldı

 

İngiltere'nin dev bankaları stres testini geçti

 

İngiltere Maliye Bakanı'ndan kamu çalışanına kötü haber

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)