BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiİngiltere'de yeni bir dönem: 'Kovid pasaport' ----

İngiltere'de yeni bir dönem: 'Kovid pasaport'

İngiltere'de yeni bir dönem: 'Kovid pasaport'
08 Ekim 2020 - 09:29 www.finansgundem.com

Dünya karantinaya alınma riski olmadan seyahat edebilmenin önünü açabilecek Kovid pasaport dönemine geçmeye hazırlanıyor. Londra’daki Heathrow Havalimanı’nda yapılması planlanan denemeler bu teknolojinin test edilmesini sağlayacak.

Kovid pasaport uygulaması için denemeler, karantinaya alınma riski olmadan uluslararası seyahate izin verecek teknolojiyi test etmek için bu hafta Londra’daki Heathrow Havalimanı’nda yapılacak.

NTV'de yer alan habere göre, United Airlines ve Cathay Pacific'teki yolcular, ‘CommonPass’ adlı bir cep telefonu uygulamasını denemeye başlıyor. Uygulamanın, dijital bir sağlık geçiş sertifikası görevi göreceği ifade edildi.

Söz konusu uygulamada, kişinin korona virüs test durumunu ve aşı olup olmadığına ilişkin bilgilerin yer alacağı aktarıldı.

Öte yandan, uygulamanın henüz ‘test’ aşamasında olduğu, Londra, New York, Hong Kong ve Singapur uçuşlarını yapan gönüllü kişilerce deneneceği ifade edildi.

Ayrıca, uygulama sayesinde karantina riski altında olmadan uluslararası seyahat edilmesinin önünün açılacağı düşünülüyor.

Pandemi seyahat sektörünü dönüşüme zorluyor

 

Danimarka indirilebilir korona pasaportu çıkardı

 

Koca: 125 binin üzerinde kişinin seyahati riskli olduğu için engellendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)