BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere’de tüketici kredi hacmi beş yılın en yüksek seviyesinde----

İngiltere’de tüketici kredi hacmi beş yılın en yüksek seviyesinde

İngiltere’de tüketici kredi hacmi beş yılın en yüksek seviyesinde
31 Temmuz 2023 - 19:17 www.finansgundem.com

İngiltere’de artan hayat pahalılığı nedeniyle tüketicilerin bu yılın Haziran ayında tüketici kredisi başvurularının toplamının 1,7 milyar sterline ulaştığı bildirildi.

İngiltere Merkez Bankası’ndan (BoE) yapılan açıklamada söz konusu kredi miktarının 2018 yılının nisan ayından bu yana en yüksek seviyede olduğu kaydedildi.

Ülkede analistlerin beklentisi tüketici kredilerinin bu yılın haziran ayında 1,3 milyar sterlin düzeyinde gerçekleşmesi yönündeydi.

BoE’den yapılan açıklamada tüketicilerin kredi kartı harcamalarının ise bu yılın Haziran ayında yaklaşık 600 milyon sterlin olduğuna işaret edildi.

Merkez bankasının açıklamasında, bankaların tüketicilerin mevduat hesaplarına uyguladığı ortalama faizin bu yılın haziran ayında 3,95'ten 4,29’a yükseldiği belirtildi.

"HAYAT PAHALILIĞI HANE HALKINI KREDİYE YASLANMAK ZORUNDA BIRAKTI"

Bankanın verilerine ilişkin değerlendirmede bulunan, borç krizindeki tüketicilere finansal danışmanlık hizmeti veren Sivil Toplum Kuruluşu Step Change Dış İlişkiler Direktörü Richard Lane “İngiltere’de hayat pahalılığının giderek arttığı bir ortamda, hane halkları gündelik harcamalarını karşılayabilmek için giderek artan şekilde tüketici kredilerine yaslanmak zorunda kalacaktır" ifadesini kullandı.

Bankacılık telefon uygulaması Plum Üst Yöneticisi Victor Trokoudes ise “Salgın döneminde birikim yapmış tüketicilerin bu birikimlerini kullanmak zorunda kaldıklarını ve devamında tüketici kredilerine başvurmakla karşı karşıya kaldıklarına şahit oluyoruz" dedi.

BoE, enflasyonun mayısta yüzde 8,7 ile yapışkan kalmasının ardından 50 baz puan artışa giderek politika faizini yüzde 4,50'den yüzde 5'e çıkarmıştı.

Piyasalar, İngiltere Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 5 seviyesinden yüzde 5,25'e çıkararak son 15 yılın en yüksek seviyesine yükseltmesini öngörüyor.

İngiliz denetim kurumundan bankalara "faiz aktarımı" uyarısı

 

BoE: Ülkede 1 milyon kişinin konut kredisi borcu artacak

 

Deutsche Bank'tan BoE için faiz beklentisi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)